Monfis više veruje u dobitak na Lotou, nego u pobedu nad Nadalom i Đokovićem na RG!

Autor:

Sport

25.02.2020

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gael Monfis igra u neverovatnoj formi u proteklih nekoliko nedelja. Ipak, i pored sjajne igre Francuz nije optimista po pitanju narednog Grend slema – Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gael Monfis

Jedan od najinteresantnijih igrača za gledanje je u dobroj formi, a posle Australijan opena, gde je ispao u osmini finala od Dominika Tima, uspeo je da osvoji dve titule.

Monfis je trijumfovao u Monpeljeu i Roterdamu.

On se nada da će formu sa betona preneti na turnire koji se igraju na šljaci.

- Kada ja kažem da želim da osvojim Rolan Garos to zvuči teško, pošto praktično imam veće šanse da dobijem sedmicu na Lotou, nego da u tome uspem. Za tako nešto je potrebno da pobedite Nadal, koji govotov nikad nije izgubio u Parizu i koga ja nikad nisam savladao na šljaci - istakao je Monfis.

Monfis je rekao da su tu i Novak Đoković i Dominik Tim, koji, takođe, igraju sjajno na zemljanoj podlozi.

- Treba da pobedite Tima, koga ja nisam nikada pobedio i koji je drugi ili treći najbolji igrač na šljaci. A tu je i Novak, koga nisam pobedio u prošlih 16 mečeva - dodao je Monfis.

Francuz, čiji je najbolji plasman u karijeri bio 6. mesto na ATP listi 2016. godine, ističe da je mnogo realnije za njega da "dođe" do 5. pozicije, nego da osvoji Grend slem.

- Želim da stignem do 5. mesta. Bio sam šesti. Želeo bih da dođem i do finala nekog Mastersa iz serije 1000. Zašto ne bih probao i da ga osvojim? - zapitao se Monfis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading