Toni Nadal zna ko će biti novi "kralj šljake"!

Autor:

Sport

16.03.2020

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Nadal, Rafaelov stric i bivši trener, veruje da će se posle odlaska njegovog sestrića u penziju pojaviti novi "kralj šljake". Njegov kandidat je austrijski teniser Dominik Tim.

Toni i Rafael Nadal

Toni je u intervjuu španskoj Marki objasnio da će tenis nastaviti da postoji i posle velike trojke, te da mlađa generacija ima šta da ponudi.

- Teško je biti kao Rafael Nadal. Bio sam savremenik Bjorna Borga, koji je bio čudovište, delovao mi je neverovatno, ali njegovi rekordi su srušeni - rekao je Toni Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim i Rafael Nadal

Toni je Timovu laku adaptaciju na zemljanu podlogu odredio kao ključan faktor.

- Onaj koji je najbolje pozicioniran da zameni Nadala je Dominik Tim, jer se lako prilagođava šljaci. Nadam se da ga Tim neće zameniti ove godine, ali se nadam da u budućnosti hoće - dodao je Toni Nadal.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim i Rafael Nadal

"Bik sa Maljorke" je bio bolji od sedam godina mlađeg kolege u njihova dva najvažnija duela, finalima Rolan Garosa 2018. i 2019. godine.

Nadal u međusobnim susretima vodi protiv Tima sa 9-5 u pobedama.

Poslednji meč pripao je Timu u 1/4 finalu ovogodišnjeg Australijan opena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading