Đokovićev kondicioni trener iskreno: Novakov mentalni sklop i DNK je neverovatan, konkurentan je Nadalu iako nema mišiće kao on!

Autor:

Sport

18.03.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Paniki, kondicioni trener Novaka Đokovića, govorio je o fizičkoj spremi svog pulena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Njih dvojica sarađuju već neko vreme, tačnije od odlaska Austrijanca Gebharda Fil Griča.

Teniska sezona je, baš kao i sva ostala sportska takmičenja, suspendovana zbog pandemije koronavirusa, tako da se treninzi odvijaju u drugačijim okolnostima od uobičajenih.

- U ovom trenutku, kao i svi ostali teniseri, nastavlja da trenira sa ograničenim mogućnostima. Čak i u predsezoni teško je da postoji sportista koji može da odradi šest nedelja priprema. Ako imamo sreće, obično radimo četiri nedelje. Teškoće postoje i sa pronalaženjem opreme i prikladnih prostora za trening. Pripremamo se i iščekujemo sezonu na šljaci. Posao zavisi od karakteristika igrača, razmene su duže i samim tim potrebna je posebna priprema za tu podlogu - rekao je Paniki.

Italijan je istakao da Novakov veganski način ishrane ne pravi probleme njegovim profesionalnim zadacima

- Kao što svi znaju, on je o tome napisao knjigu, on je vegan. Pridržava se toga. Poslednjih 4-5 godina se ništa nije promenilo po pitanju njegove ishrane. Pokazao se kao konkurentan, čini mi se da nas je ubedio (smeh) - dodao je Paniki.

Paniki nije mogao da se odluči koji je to Novakov najveći kvalitet.

- Mislim da treba to gledati kao celinu. Fizički i tehnički kvaliteti jedni druge ojačavaju. Teško je reći šta je pobedničko oružje. Njegov mentalni sklop toliko utiče na njegov način treninga, da je on u stanju da odradi sve vrste vežbi. Očigledno zahvaljući njegovom DNK, maksimalno koristi njegove fizičke karakteristike. Svima je poznata njegova elastičnost i pokretljivost. Uveravam vas, iako nema mišiće kao Nadal, Novak je vrlo konkurentan - zaključio je Paniki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading