"Poštujte tradiciju i istoriju turnira, ne jurite Rodžera"!

Autor:

Sport

29.03.2020

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji italijanski teniser Adrijano Panata ističe da čelnici tenisa moraju da zaštite najveće turnire.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika trojka

Bivši osvajač Rolan Garosa veruje da bi turniri kao što su taj, ali i Masters u Rimu, trebalo da imaju povlašćen status.

- Apelujem na Andreu Guadenzija, predsednika ATP. Kao Italijan ja ne tražim od njega da favorizuje Evropu, ali teniske institucije imaju dužnost da zaštite turnire koji imaju najveću tradiciju - rekao je Panata i pojasnio:

- Igrati u Finiksu, u Arizonu, nije bitnije od igranja u Rimu. Rolan Garos se pomerio na septembar bez da je ikoga pitao – i ja se slažem sa njima - istakao je on

Italijan je jasan u svojim tvrdnjama – istorija i tradicija pre svega.

- Oni imaju istoriju dugu više od 100 godina. Mora da se pronađe i novi datum za Rim. Može za oktobar, posle Pariza. Federer, koji organizuje Lejver kup koji se sada igra kada i Rolan Garos, nije dobro podneo ovu odluku. Federer je dobar prema meni, ali on je napravio svoju kompaniju i on će imati svoje razloge kojima će pokušati da se opravda. Ali, ne možemo uvek da jurimo za Federerom - Adrijano Panata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading