HRVATSKA ZATEČENA: Hiljade mladih ustalo protiv terora - poruka Novaku Đokoviću odzvanja Zagrebom!

Autor:

Sport

04.07.2020

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser Novak Đoković je na žestokom udaru javnosti posle otkazivanja turnira u Zadru zbog koronavirusa. Iz Hrvatske su svakodnevno pristizale najstrašnije osude, a ostanuo je i jezivi grafit u Splitu. Međutim, situacija se smiruje, pa je tako iz komšiluka stigla poruka podrške Novaku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Naime, kako javlja "Jutarnji list", mladi koji se već neko vreme spontano okupljaju ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog pozorišta su na zgradu HNK okačili transparent na kome piše "Imamo pravo disati. Stop korona teroru. Podrška Novaku iz Hrvatske".

HNK je, inače, postao mesto okupljanja posle nedavnog zemljotresa, kada su zatvoreni prostori već bili opasni zbog pandemije, a klubovi zatvoreni. Hrvati već nedeljama raspravljaju da li se radi o "razularenom koronapartiju" nakon kog jedan od najlepših zagrebačkih trgova ostaje u smeću, ili je ipak u pitanje spontano i mirno okupljanju mladih koji vraćaju život u središte grada.

Više od hiljadu mladih se subotom i nedeljom, bez incidenata, zabavlja na livadama oko teatra, donose svoje piće, puštaju muziku, pevaju i plešu.

Sada su otišli i korak dalje.

Ovim transparentom su izrazili podršku Novaku Đokoviću, direktoru teniskog turnira u Zadru na kome je došlo do širenja korona virusa, a gde se i sam Nole inficirao, a u međuvremenu se, sa suprugom Jelenom, od toga oporavio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading