RODŽER ŠOKIRAO SVET: Hteo sam da se penzionišem!

Autor:

Sport

10.07.2020

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je otkrio da je 2009. godine planirao da ode u penziju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je u razgovoru koji su objavili nemački mediji rekao da se oseća kao da je pre pet godina prešao iz juniorskog u seniorski tenis i nije dao naznaku da će stati bar još godinu dana.

- Ja već osećam kao da sam na oproštajnoj turneji od kada sam osvojio Rolan Garos 2009. Onda sam osvojio Vimbldon u epskom finalu protiv Rodika kad su mi ćerke tek rođene. Tad sam mislio, gotovo je, posle ovog leta se penzionišem. A onda sam shvatio da imam samo 28 godina i da još uvek imam štošta da uradim. Uživao sam da igram, ali da su mi tad rekli da ću igrati do 38, 39, da ću proći kroz operacije i sve, pitao bih "jeste li ludi" - kazao je Federer.

Kada je reč o penzionisanju sada, Federer kaže da od toga još nema ništa dok god ne postoji ozbiljna smetnja u njegovom zdravlju.

- Meni putovanja ne smetaju, putujem stalno već 20 godina i dok god me žena i četovoro dece podržavaju, a ja imam šanse na najvećim turnirima, nastaviću da igram - dodaje Rodžer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je zimus prošao novu operaciju kolena, pa će 39. rođendan početkom avgusta dočekati rehabilitujući se.

- Očekujem da budem spreman do decembra ili januara, do 100 posto. Da bih mogao da igram celu sezonu 2021. Ne verujem u finala iz snova. Da sam hteo takav kraj penzionisao bih se posle finala Australije 2017. kad sam pobedio Nadala u pet setova ili da sam pobedio Đokovića prošle godine na Vimbldonu - objašnajva Švajcarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading