SRAMNA PRIMENA pravila da bi Đoković ispaštao: Zapad mrzi Ruse, a Noleta više od toga!

Autor:

Sport

16.06.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapad ima strah od Novaka Đokovića (35), zbog čega je spreman na sve samo da bi ga uništio. Čak i da licemerno gaze po svojim principima i pravilima koja su spremni da menjaju da im odgovara da bi srpski teniser najviše ispaštao.

SRAMNA PRIMENA pravila da bi Đoković ispaštao: Zapad mrzi Ruse, a Noleta više od toga!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

To gledamo od početka godine, a sve će kulminirati na Vimbldonu i US openu, pa se da zaključiti da je anglosaksoncima Nole veći dušmanin čak i od Rusa, koje toliko mrze.

MENJAJU IZGOVORE

Kada im to odgovara, za grend slem u Londonu važiće jedna pravila, a na turniru u Njujorku druga, vezano i za Ruse i za propise u borbi protiv korone. Na Vimbldonu Rusi i Belorusi ne mogu da igraju zbog agresije Rusije na Ukrajinu, ali je to povuklo reakciju ATP, koji je u tihom ratu sa Đokovićem i njegovom organizacijom PTPA, pa neće biti bodova za tenisere u Londonu. Najviše je na udaru upravo Srbin jer gubi 2.000 bodova, pa će pasti na sedmo mesto. Da skandal bude veći, Rusi ovim nisu kažnjeni iako je navodno sve upreno protiv njih jer je na teniski tron zaseo baš Rus Danil Medvedev, dok je drugi Nemac ruskog porekla Aleksander Zvezrev.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

To je samo nastavak prljave igre koja je počela u januaru pred Australijan open. Tamo je Đoković sprečen da igra pod izgovorom da nije vakcinisan protiv KOVID-19, koji je malo pre toga preležao, ali to za Veliku Britaniju nije važilo jer su dobili drugi izgovor. Za masterse u Indijan Velsu i Majamiju su imali opet drugačija, paradoksalna pravila - Novak je mogao da igra turnir, ali nije mogao da uđe u SAD jer nije potpuno imunizovan.

Dolazimo i do predstojećeg US opena, do kojeg je ostalo dva i po meseca, ali već sada se zna da Novak nevakcinisan neće moći da igra. Amerika, koja vodi najveću kampanju protiv Rusa, za razliku od Britanaca, pušta Ruse da igraju. Sve da bi Medvedev odbranio što više od 2.000 bodova jer je 2021. osvojio titulu i zadržao tron, dok Nole gubi 1.200 bodova iz prošlogodišnjeg finala, koje neće moći da brani.

SKANDAL I SRAMOTA

Da je sve navedeno plod prljave igre usmerene samo protiv Đokovića, u razgovoru za Srpski telegraf, smatra i teniski stručnjak Radmilo Armenulić.

- Napravili su takvu kombinaciju samo da Novaka skinu s trona. Ovo što se desilo u Australiji i Americi za masterse je skandal, a potez Vimbldona i ATP je sramota neviđena u tenisu. Englezi su ispali glupi! Pa oni su kao hteli da napakoste Rusima, a doveli su ih na prva dva mesta. Sve je, u stvari, zavera protiv Novaka. I sve se menja iz nedelje u nedelju, ko zna šta će se desiti do US opena. To što Rusi mogu da igraju u SAD samo potvrđuje da ni zabrana za Vimbldon nije politička, već odluka protiv Đokovića - jasan je Armenulić, uz poruku Novaku kako da ih dovede u pat poziciju:

Republika

Foto: Starsport

Radmilo Armenulić

- Nole ili da se vakciniše ili da nabavi potvrdu da zbog zdravstvenih razloga ne sme da primi cepivo. Sve ostalo će mu praviti probleme kao do sada.

Armenulić: Popustio je fizički i psihički

Da prljave igre ostavljaju duboke posledice na Novaka, svestan je teniski stručnjak.

- Novak ne igra kao nekada, popustio je u formi fizički, ali i psihički jer evidentno nije koncentrisan na tenis. Ako tako nastavi, crno mu se piše. S druge strane, ovakvim igrama je ohrabrio rivale da igraju još bolje, pa evo Rafael Nadala je u strašnoj pobedničkoj euforiji - rekao je Armenulić.

Republika

Foto: Profimedia/Printscreen

Aleks Houk

Ministar Houk smenjen, stigla ga karma zbog Novaka

Ministar za imigracije Australije Aleks Houk, koji je proterao Novaka Ðokovića jer nije vakcinisan, iako mu je prethodno dao poništenu vizu, smenjen je. Noletovi navijači likuju jer smatraju da je Houka ovako stigla karma jer je radio protiv Srbina, a mediji u Australiji ga razapinju zbog svih afera u koje je upleten.

- Houk je bio deo mnogih kontroverzi, nekoliko puta je optužen za rasizam i korupciju. Proterao je Novaka Ðokovića jer je smatrao da će negativno uticati na Australijance jer nije primio vakcinu protiv korone - prenose mediji u Australiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading