Federer je kao vino: ŠVAJCARAC U 36. GODINI I DALJE DOMINIRA!

Sport

24.01.2018

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer počistio je u četvrtfinalu Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:4) i zakazao megdan sa najvećim iznenađenjem ovogodišnjeg Australijan opena Hjeongom Čungom u polufinalu turnira.

RepublikaFoto: twitter.com/AusOpen
Federer grabi ka odbrani titule u Melburnu

U prvom setu se vodila vrlo neizvesna borba, Berdih je na početku napravio brejk i držao ga do 5:3 kada je posustao. Federer je u ovom super zanimljivom gemu iskoristio tek 4. priliku za ribrejk, čime je anulirao vođstvo Berdiha. Otišlo se u prvom setu u taj-brejk, a tu je "Fedeks" pokazao svu blistavost svog tenisa, pošto je slavio sa 7:1 i psihološki nokautirao protivnika.

U naredna dva seta Federer je dodavao gas u trenucima kada mu je to bilo najpotrebnije. Počinjalo bi u laganom ritmu, ali bi oba puta negde na sredini seta Švajcarac ubacio u veću brzinu i lagano oduzimao protivniku servis.

Po jedan brejk u oba seta bio je dovoljan da Berdih kapitulira. Federer se donekle mučio u prvom setu, ali je utisak da je prilično rutinski obavio posao u četvrtfinalnom duelu sa Berdihom.

Protivnik u polufinalu biće mu sjajni mladi Hjeong Čung iz Južne Koreje, koji je izbacio Novaka u osmini finala turnira, dok će drugi polufinalni par činiti Marin Čilić i Kajl Edmund.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading