Imamo novu šampionku: KAROLINA VOZNIJACKI POKORILA AUSTRALIJU!

Autor:

Sport

27.01.2018

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniserka iz Danske Karolina Voznijacki pobednica je ovogodišnjeg prvog gren slem turnira u Australiji, pošto je u finalnom meču slavili protiv Rumunke Simone Halep sa 2:1 u setovima - 7:6, 3:6, 6:4.

RepublikaFoto: twitter.com/Carolina Petes
Dankinja stigla do prvog gren slem trofeja u karijeri

Dankinji je ovo bilo prvo finale u Melburnu, a treće na grend slem turnirima posle dva na Ju Es openu. Konačno je uspela da se dokopa velikog trofeja i od ponedeljka će ponovo biti prva teniserka sveta.

Nije joj bilo lako, ali je nakon skoro tri sata igre uspela da slomi otpor Halepove. Odluka nakon velike borbe u prvom setu pala je nakon taj brejka u kome je rumunska teniserka posustala. Ali, vratila se u nastavku i jedan brejk joj je bio dovoljan da dobije drugi set i vrati mač na početak.

U trećem setu smo videli čak sedam brejkova. Karolina je vodila 3:1, pa je Simona preorkenula na 4:3. Međutim, Voznjacki je u nastavku vezala dva brejka i posle sat i 53 minuta igre realizovala meč loptu za pobedu od 2:1.

Pobednici će pripasti i 3.200.000 evra, dok će poražena morati da se zadovolji sa duplo manjom sumom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading