ODBIJANJE POZIVA ZA REPREZENTACIJU: Fed kup sa samo tri teniserke u Estoniji

Autor:

Sport

06.02.2018

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fed kup reprezentacija Srbije otputovala je u Estoniju na meč Grupe 1 Evro-afričke zone sa samo tri teniserke jer su sve ostale odbile poziv u nacionalni tim.

RepublikaFoto: teniskisavez.com
Fed kup reprezentacija Srbije

Selektor Tatjana Ječmenica Jevtić posle silnih otkaza i povreda nije uspela da okupi standardnu ekipu od četiri teniserke. Srbija će u Talinu od srede do 10. februara odigrati devet mečeva.

Te duele igraće 264. na WTA listi Dejana Radanović (21), 304. svetska teniserka Olga Danilović (17) i 573. igračica sveta Bojana Marinković (21).

Velika lekcija

Poziv su odbile Aleksandra Krunić (24), koja je 47. u pojedinačnoj konkurenciji, i Nina Stojanović (21), koja je 50. u parovima. Trebalo je da igra i 281. Ivana Jorović (20), koja se u poslednjem trenutku povredila.

Pozvana je i pomalo zaboravljena Natalija Kostić (23), koja je 476. u singlu, a 393. u dublu, i Bojana Jovanovski (25), koja nema rang jer se tek vratila turnirima posle povrede zbog koje je pauzirala skoro dve godine. Ipak, ni njih dve nisu prihvatile poziv u reprezentaciju.

Neke teniserke su odbile zbog povreda, druge zbog jurenja ranga, jer smatraju da su im turniri u februaru važniji od reprezentacije.

- Posle svega sam odlučila da povedem tri igračice. Neće biti lako u Estoniji, ali ne smemo da se predamo. Biće ovo velika lekcija za sve - poručila je Ječmenica Jevtić.

Stiče se utisak da je sistem zakazao, ali iz Teniskog saveza Srbije (TSS) poručuju da su ovakve odluke potpuno na selektorima. Sportski direktor Aleksandar Bolić tvrdi da je TSS na čelu sa predsednikom Mirkom Petrovićem uradio sve što je mogao.

- Nikada se nismo susreli sa ovoliko otkaza. Selektori u Savezu imaju potpunu autonomiju i njihova je poslednja. Tatjana je odlučila da vodi tri teniserke jer smatra da je tako najbolje za atmosferu u timu. Razgovarali smo i sa njom i sa pojedinim igračicama, ali je na kraju broj i izbor igrača isključivo na selektorima, koji posle odgovaraju Upravnom odboru za odluke - objasnio je Bolić.

RepublikaFoto: teniskisavez.com
Teniserke Srbije koje će se takmičiti u Estoniji

Borba za opstanak

Počasni član TSS Radmilo Armenulić kaže da je ova situacija splet nesrećnih okolnosti.

- Dešava se, ne može Savez tu ništa, a ni igračice nisu krive. Neko je povređen, neko ne može da igra. Nema načina da TSS to promeni. Imali ste sličnu situaciju sad u Dejvis kup timu protiv Amerike, gde Viktor Troicki i Janko Tipsarević nisu igrali, i selektor tada mora da se okrene igračima koji mogu i odluči šta je najbolje za tim - napomenuo je Armenulić.

Srbija će u Talinu igrati u A grupi sa Bugarskom (sreda) i Gruzijom (petak). Prvoplasirane reprezentacije iz četiri grupe takmiče se u plej-ofu za napredak u viši rang, a poslednjeplasirani timovi igraće u baražu za opstanak u Grupi 1 Evro-afričke zone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading