HUMANOST I LJUDSKA VELIČINA NEMANJU VEZE SA GODINAMA: Novac od nagade "Hrabro srce" Olga prosledila bolnici u Tirševoj

Autor:

Sport

30.03.2018

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada srpska teniserka Olga Danilović odlučila je da novčanu nagradu, koja ide uz zvanje Hrabro srce, donira Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Olga Danilović

Osvajanjem nagrade „Hrabro srce“ koja simbolizuje hrabrost i posvećenost timu, Danilovićeva je od Međunarodne teniske federacije (ITF) osvojila 1.000 dolara koje će donirati u humanitarne svrhe.

- Veoma sam počastvovana što sam izabrana i što mi je ukazano priznanje. Velika je privilegija predstavljati svoju zemlju, boriti se za svoju zastavu. Kao i u juniorskim danima, kada sam igrala za mlade selekcije, tako i sada dajem maksimum na terenu, borim se za pobedu Srbije. Tako će uvek i biti. Želim da se zahvalim i mojim protivnicama za njihovo fer-plej i sportsko ponašanje i želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ova nagrada mi mnogo znači! Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju malih pacijenata - poručila je Danilovićeva.

Mlađana srpska teniserka je nedavno osvojila i najznačajniji trofej u profesionalnoj karijeri, pošto je trijumfovala na fjučersu u Santa Margeriti di Puli (25.000 dolara).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading