Nadal: Federer preskače turnire da sačuva auru nepobedivosti!

Autor:

Sport

03.05.2018

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da Švajcarac Rodžer Federer namerno preskače turnire na šljaci kako bi sačuvao auru nepobedivosti koje ima na ostalim terenima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal sa titulom u Barseloni

- Razumem Federera i njegov stav da je na šljaci potrebno uložiti daleko više napora, odnosno njegovu želju da propuštanjem sezone na šljaci zadrži auru nepobedivosti koja ga krasi na ostalim podlogama. Verujem da su ga upravo ta dva faktora navela da donese takvu odluku. Moramo to poštovati, pogotovo jer daje rezultate... U 2017. je bio savšren, pa zašto bi išta menjao? - smatra Rafa. 

Od 38 međusobnih duela 23 pobede ima Španac, dok od 13 duela na zemljanoj podlozi Švajcarac ima samo dve pobede protiv Nadala.

- Izbegava da igra sa mnom na šljaci - našalio se Nadal - Igrali smo nekoliko puta ovde u Madridu, 2009, 2010, 2011... Mečevi protiv njega su uvek izuzetno teški, a u glavnom gradu Španije posebno. Unikatan je osećaj igrati protiv najvećeg rivala i jednog od najboljih ikada dok vas zemljaci zdušno bodre. 

Sledeći na programu ATP tura je Masters u Madridu u koji Nadal ulazi sa puno samopouzdanja nakon titula na turnirima u Monte Karlu i Barseloni. Ukoliko bude slavio u španskoj prestonici, Nadalu će to biti ukupno 32. titula iz serije 1000.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading