ĐOKOVIĆ: Serana je najbolja sportistikinja na svetu, teže njoj nego meni

Autor:

Sport

31.05.2018

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da ga sve ono što radi Serena Vilijams inspiriše i da mu je drago što ima lep odnos sa njom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Vilijamsovoj je Rolan Garos prvi Gren slem na kojem igra od porođaja u septembru prošle godine, a Đoković je pre nekoliko dana imao priliku da upozna njenu ćerku Olimpiju.

Posle pobede nad Đaumeom Munarom u tri seta, Đoković se osvrnuo na posebnu vezu koju ima sa Serenom.

- Obožavam Serenu. Sve superlative i lepe reči kojih možete da se setite ona zaslužuje. Posebno sada, pošto je rodila Olimpiju. Posle svega što je postigla u sportu, videti je da se vratila i da provodi sate i sate na terenu je impresivno. I inspirativno je, zaista jeste. Imam zaista lep odnos sa njom, ali ne znam da li znate, ali njena ćerka je starija jedan dan od moje. Dopisivali smo se u tom periodu, bilo je lepo što je podelila sa mnom i mojom suprugom neke stvari kroz koje je prolazila. I osećao sam se izuzetno blisko sa njom. Sve što mogu da kažem je da joj želim sve najbolje - naglasio je Đoković.

Na pitanje da li misli da je očevima mnogo lakše da igraju tenis nego majka, Đoković, inače otac dvoje dece, odgovorio je potvrdno, a potom pojasnio i zašto to misli:

- Mislim da je jasno zašto je tako. Zbog svega kroz šta žena prolazi tokom trudnoće, porođaja i posle svega toga. Žao mi je zbog svih momaka, ali je ženama mnogo teže. I zbog toga je čak impresivnije kada se vrate na teren, a posebno Serena, posle svega kroz šta je prošla. To ne smemo da zaboravimo. Nije kao da nikada nije osvojila Gren slem i sada želi da se vrati da bi postigla nešto. Osvojila je 23. Ona je najbolja sportistkinja na svetu svih vremena verovatno i stalno se vraća i inspiriše sve. Koristi tenis kao platformu da uradi nešto dobro i zato se i vratila. Vidi se koliko voli to.

Đokovića u trećem kolu drugog Gren slema sezone čeka susret sa još jednim Špancem Robertom Bautista-Agutom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading