Toni Nadal upozorava Rafu: Novak najveći rival

Autor:

Sport

03.06.2018

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stric i bivši trener najboljeg igrača sveta Rafaela Nadala, Toni, veruje da je Špancu na Rolan Garosu najveća pretnja srpski as.

RepublikaFoto: Tanjug/ V. THIAN
Toni i Rafa Nadal

Toni Nadal bodri svog nećaka Rafaela na Rolan Garosu u pohodu na 11. trofej. Bez obzira na to što više nije glavnokomandujući u stručnom štabu prvog tenisera sveta, tu je da mu da podršku.

Toni Nadal, koji je godinama bio bitan šraf u mašineriji Rafe Nadala i dalje je odličan savetnik od koga najbolji teniser sveta želi da čuje šta misli.

Stric Rafaela Nadala izjavio je da će u ponedeljak napustiti Pariz i vratiti se u Španiju, bez obzira kakav rezultat ostvari njegov nećak.

- Vratiću se početkom sledeće nedelje, bez obzira na to šta će se dešavati na Rolan Garosu i pratiću turnir kod kuće. Sada sam manje kritičan prema Rafinoj igri, ali bez obzira na to i dalje me često pita za savet - otkrio je Toni.

Novak Đoković i Rafael Nadal

On je rekao da je Nadala veoma zanimalo šta misli o dosadašnjem učinku u Parizu i na šta treba posebno da obrati pažnju.

- Pitao me je za komentar svakog njegov meča i ukazao sam mu na ono što milim da je važno - rekao je Toni Nadal, a potom mu ukazao od koga mu preti najveća opasnost.

- I dalje mislim da mu je najveći rival Novak Đoković. Igra opet dobro i mislim da je jedan od najvećih favorita za titulu, bez obzira što nije među vodećim nosiocima u Parizu. Đoković je uvek opasan rival i uvek Rafu natera da pruži maksimum - rekao je Toni Nadal koji dobro pamti epske mečeve sa Đokovićem prethodnih godina.

Ukupno su odigrali 51 duel i Đoković vodi 26:25. nedavno su igrali i u polufinalu mastersa u Rimu, kada je Nadal slavio posle još jedne teške bitke (7:6, 6:3).

Toni je dodao da bez obzira na rezultat koji postigne ove sezone, Rafa može da osvoji još titula na Rolan Garosu u godinama koje slede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading