Vimbldon: Novak u Rafinoj polovini žreba, Lajović na startu sa Federerom!

Autor:

Sport

29.06.2018

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser Novak Đoković naći će se na Vimbldonu u istoj polovini žreba sa Rafaelom Nadalom, što znači da je njihov duel moguć u polufinalu. Naš drugi predstavnik Dušan Lajović na startu igra sa prvim nosiocem Rodžerom Federerom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak će biti 12. nosilac na Vimbldonu

Novak neće imati lak posao na startu jer se sastaje sa kontroverznim Amerikancem Tenisom Sandgrenom, trenutno 56. igračem na ATP listi i četvrtfinalistom ovogodišnjeg Australijan opena.

Ono što je takođe sigurno jeste da će prvi meč igrati u utorak jer je smešten u donju polovinu kostura. 

Ukoliko sve bude prema očekivanju, pa Novak izbaci Sandgrena u nastavku ga čeka pobednika susreta Orasio Sebaljos – Gvido Andreoci, dok bi u eventualnoj trećoj rundi igrao protiv domaćeg tenisera Kajla Edmunda.

Osim njega, jedini srpski predstavnik na terenima 'Ol Ingland klaba' biće Dušan Lajović, pošto je Viktor Troicki nekoliko dana pre početka turnira odustao zbog povrede leđa. Međutim, Lajović nije imao sreće prilikom izvlačenja jer će na otvaranju igrati sa osmostrukim šampionom Rodžerom Federerom. 

Biće ovo repriza drugog kola Vimbldona iz prošle godine kada je Lajović nakon sat i po vremena borbe morao da stegne ruku sjajnom Švajcarcu koji je slavio sa 7:6, 6:3, 6:2.

Tradicionalno, njihov duel otvoriće Centralni teren Ol Ingland klaba i počeće u ponedeljak od 14 časova. 

Švajcarac bi opet vrlo lako mogao do same završnice, ali će na tom putu morati da pobedi nekoliko igrača sa ovih prostora – projektovani rivali do finala su mu još Lukaš Lačko, Ivo Karlović, Borna Ćorić (pobedio ga u nedavnom finalu Halea), Kevin Anderson i prošlogodišnji finalista Marin Čilić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading