Agasi: Lakat je baš mučio Novaka, ali verujem da će napredovati!

Autor:

Sport

03.07.2018

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Novaka Đokovića Andre Agasi prokomentarisao je period proveden u stručnom štabu našeg tenisera i dodao da veruje u novi Noletov povratak na vrh.

Đokovićeva saradnja sa Agasijem trajala godinu dana

Agasi kaže da nije ni imao predstavu koliko je Novakovo zdravstveno stanje ozbiljno.

- Nisam shvatao koliko je loša situacija s njegovim laktom dok nisam video kroz šta prolazi na dnevnom nivou kako bi se oporavio. Potom smo se sreli u avgustu. Sastali smo se s najboljim doktorima na svetu u Torontu. Tada sam mislio da bi operacija bila najbolje rešenje i da bismo onda bili spremni do Australijan Opena. On je, s druge strane, zastupao holistički pristup i mislio da će njegovo telo loše podneti hiruršku intervenciju. U januaru je bio primoran da promeni pristup - otkrio je Agasi.

Oni su imali dogovor da ga Agasi prati na najvećim turnirima, dok su uz njih bili Radek Štepanek i Mario Ančić.

- Činilo se da ne možemo da vežemo nekoliko dana da radimo bez ikakvih problema zbog njegove povrede i to nije ničija krivica. Novak je talentovan i voleo bih da smo više energije potrošili radeći. Nismo uludo trošili vreme. Verujem da sam mu preneo nešto malo iskustva o tome kako da se izbori sa povredom u 30-im. Osvajao je više nego ja i ima drugačiju pogled na stvari. Nadam se da sam mu pomogao da na drugačiji način doživljava ono što mu se dešava kako bi se vratio i radio ono za šta je sposoban. Odlično je izgledao prošle nedelje i nadam se da će se to pokazati na Vimbldonu - rekao je Agasi.

- Lakat mu nije dozvoljavao da napreduje, ali kada je zdrav ne igra kao da ima 31 godinu, već 25. Rekao bih da može da igra još pet godina. I dalje se kreće prelepo.

Agasi je rekao da nije siguran da li želi da se i u budućnosti bavi trenerskim poslom.

- Dobijam ponude svakodnevno. Ne bih rekao da zbog Đokovića više ne želim da se bavim trenerskim poslom, ali on mi je pokazao da je taj posao mnogo više od pukog prenošenja informacija. Potrebno je da se izgradi poverenje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading