Vilander: Novaku odgovara podloga na Vimbldonu, Federer nije toliko siguran!

Autor: Sport klub

Sport

06.07.2018

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji švedski teniser Mats Vilander izjavio je za "Sport klub" da veruje u dobar rezultat Novaka Đokovića na ovogodišnjem Vimbldonu.

Vilander malo kudi, pa malo hvali Novaka

Vilander ovu pretpostavku bazira na tome što se Novak dobro snalazi na travnatoj podlozi.

- Mislim da igra dobro, trava je u ovom trenutku dobra podloga za njega. Čini mi se da biva nagrađen na travi za svoj stil igre u kojem je bekhend iznenada ponovo postao oružje. Na šljaci i betonu nije toliko dobar, niti ima toliko samopouzdanja u bekhend, ali na travi kao da je oružje. Takođe, i servis mu je oružje na travi i biće veoma opasan ovde - rekao je Vilander za "Sportklub". 

Iako Federer ima dobre šanse da odbrani titulu od prošle godine, Vilander kaže da Švajcarac ne igra na zavidnom nivou.

- Mnogo ljudi može da zaustavi Rodžera, ali ne mislim da ima mnogo onih koji na kraju mogu i da osvoje turnir. Federer ne igra toliko dobro kao prošle godine, naročito u najvažnijim trenucima, pokazalo se to već nekoliko puta ove sezone kada je gubio neizvesne duele, što se ranije nije dešavalo. Malo je ranjiviji nego lani, ali naravno da je i dalje favorit broj jedan. 

Analizirao je kratko i igru Rafaela Nadala u Londonu.

- Ima dobru šansu. Prve nedelje trava je veoma suva, biće vruće i lopte će bolje hvatati spin, pa je njemu mnogo lakše da se kreće kada je sve suvo. To će mu olakšati da preživi prvu nedelju, a kada to uspe, svi znamo šta on može – uvek igra sve bolje i bolje kako turnir odmiče - zaključio je Vilander za "Sportklub".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading