GLUMI KONJA, a klinci ga jašu!

Sport

27.08.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superteniser i supertata! Iako ga očekuje novi izazov i učešće na US openu, Novaku Đokoviću (31) nije problem da zabavlja sina Stefana (4) i ćerku Taru (1).

RepublikaFoto: instagram.com/djokernole
Kad Nole podetinji!

Trenutno šesti teniser sveta glumio je konja dok su mu se deca pela na glavu i jahala ga. Sve to je stoički izdržao sa osmehom na licu, uprkos tome što svaki dan naporno trenira i preko mu je potreban odmor. Ipak, Novak je našao način kako da ne zapostavi porodicu uz česta putovanja i treninge, a da opet bude miran na terenu, pogotovo ove nedelje, kada kreće u pohod na treću titulu na US openu.

- Naravno da meditiram i na terenu. Prvo pravilo meditacije je disanje, ali svesno disanje. Kada si anksiozan na brejk ili meč loptu protivnika, ostaješ sam sa sobom. Nema nekog da te zameni kao u timskim sportovima. Ti preuzimaš sve pohvale, ali i krivicu. Sve je u tvojim rukama. Da bi izvukao 100 odsto iz sebe, moraš da se nosiš sa pritiskom i stresnim situacijama - rekao je Nole i dodao:

RepublikaFoto: instagram.com/djokernole

- Ključ je kontrola emocija i uma. Čak i čovek poput Rodžera Federera, kome naizgled ništa ne smeta, ima unutrašnje borbe. Naučio je da kontroliše emocije i zato je uspešan. I Majkl Džordan je imao sposobnost da bude tačno u zoni kada je to najpotrebnije. Svim najvećim sportistima je to zajedničko!

Samo Lajović na terenu

Od srpskih predstavnika na poslednjem grend slemu sezone na teren će danas samo Dušan Lajović. Njemu će rival biti Damir Džumhur (oko 20 sati). Pored Ducija i Novaka Đokovića, našu zemlju u Njujorku će predstavljati i Laslo Đere, Filip Krajinović, Viktor Troicki i Aleksandra Krunić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading