OVOME SE NIKO NIJE NADAO: Beker "izdao" Đokovića!

Autor: Blicsport

Sport

27.08.2018

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Beker, nekadašnji trener Novaka Đokovića, kaže da je Rafael Nadal favorit za osvajanje US opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Beker i Đoković neće više sarađivati!

- Moram da kažem da je za mene Rafael Nadal broj 1 u Njujorku. Ima neverovatnu sezonu i ubedljivo je prvi na svetu. Uzeo je Toronto na betonu i vidi se da je spreman - kazao je u intervjuu za "Blic" Beker.

Srpski teniser se vratio posle povrede i osvojio Vimbldon i Sinsinati čime je konkurisao za favoriti na poslednjem ovogodišnjem Gren slemu.

- Novak je drugi favorit. Dve godine je prolazio kroz povrede i nismo znali da li će ponovo biti pravi. Ali ono što je uradio na Vimbldonu je neverovatno. Ponovo ima igru, zna da pobeđuje i igra velike mečeve i mislim da je spreman. Iza njih dvojice je Rodžer Federer. Napravio je dugu pauzu i pitanje je koliko je u 37. godini života spreman da odigra mečeve u pet setova. Međutim, svi znamo koliko publika u Njujorku obožava Rodžera. 

Nije Beker sumnjao u povratak Đokovića, smatra da je prava odluka što se Srbin vratio starom timu.

- Kada ste šampion, onda ste šampion za sva vremena. On ima pobednički mentalitet. Očigledno je da mu je bilo potrebno da igra više, da duže bude na terenu i da tako uđe u seriju. Drago mi je i što je ponovo sa starim timom. Dobro znam koliko mu oni znače, jer od Marijana i ostalih dobija podršku. Ali, Novak je rođeni šampion i za mene je bilo samo pitanje vremena kada će on zaigrati najbolje što zna. Ako se predate tenisu, ako trenirate satima i satima, iz nedelje u nedelju idete na turnire i maksimalno ste fokusirani, onda rezultati ne mogu da izostanu. Definitivno, Novak Đoković se vratio i sada od njega možemo da očekujemo samo najbolje.

Male su šanse da Beker opet sarađuje sa srpskim teniserom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Mislim da je moja trenerska karijera završena. Dosta toga smo uradili zajedno i ponosan sam na rezultate. I pored svega, ostali smo veoma dobri prijatelji. Trudimo se da se čujemo što je moguće više i da razgovaramo o tenisu. Kada smo zajedno na nekom od turnira, Novak me redovno zove da dođem na teren i da ga gledam. Želi da čuje moje mišljenje, da li je nešto uradio dobro, da li da proba drugo... On je sada u pravim rukama. Ima 31 godinu i tačno zna šta je za njega, šta mu je potrebno. Ljudi oko njega takođe znaju da naprave atmosferu u kojoj se on oseća prijatno. Dobro mu je i ne brinem se - poručio je Nemac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading