ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Olipijske igre su me slomile!

Autor:

Sport

28.08.2018

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš teniser Novak Đoković otrkio je mnoge stvari koje je do sada nisu bile poznate javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

U razgovoru za "ESPN" Nole je pričao o tituli koju je dugo čekao, Roland Garosu, kao i Olimpijskim igrama.

- Posle osvajanja Rolan Garosa izgubio sam unutrašnji pokretač. Sve sam osvojio i više nisam imao za šta da se borim. Moj emocionalni rezervoar je bio u potpunosti prazan - rekao je Novak za "ESPN".

Posle Otvorenog prvenstva Francuske, ređali su se porazi u trećem kolu Vimbldona, na startu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru i neuspesi na ostalim velikim takmičenjima. Najdalje je otišao na US Openu, gde je u finalu poražen od Stana Vavrinke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Poraz na Olimpijskim igrama mi je slomio srce. Toliko me je bolelo da sam tu praktično izgubio i poslednji atome energije koju sam imao. Kad je došao meč sa Stanom, na početku četvrtog seta sam pomislio 'auh, da li ponovo moram da prolazim kroz sve?'. Udarao sam u emocionalni zid. Bio sam na vrhuncu karijere, ali samo bio isušen. Osećao sam se bespomoćno kaže - Đoković i dodaje:

- Vodile su se bitke u meni. Onaj stari Novak je navikao da gura jako, ali sada se događalo nešto što nije bilo kako treba. Čak sam i trenirao jače nego obično, ali i to je bila greška - nastavio je Nole.

Trijumfom u finalu Sinsija nad Rodžerom Federerom, Novak je kompletirao "zlatni masters", što nikome do sada nije pošlo za rukom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kreće u pohod na US Open - Novak Đoković

- Pobeda u Sinsinatiju je došla u pravo vreme, protiv igrača koji je verovatno najveći u istoriji tenisa. Igrao sam pet finala ovde i gubio, sada sam osvojio titulu. To ovaj uspeh čini još značajnijim - poručio je Novak, posle te pobede.

Prvi meč na US Openu Đoković igra ovog utorka od 19.30 časova protiv Martona Fučoviča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading