ĐOKOVIĆ O VELIKOM RIVALSTVU: Imam više sličnosti sa Nadalom nego sa Federerom!

Autor: Blicsport

Sport

08.10.2018

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser, Novak Đoković već u ove jeseni može do prvog mesta na ATP listi, a s obzirom na to što Rafael Nadal neće igrati, put mu je znatno olakšan. Najbolji srpski teniser je uporedio svoj stil igre sa Nadalovim i Federerovim.

RepublikaFoto: Starsport
Đoković napada Šangaj!

- Lepo se osećam kada god dođem u Kinu. Postoji neka pozitivna energija koja prati ovaj turnir. I ne samo ovaj, već i onaj u Pekingu. Oba su organizovana na visokom nivou, a dolazi dosta mladih sa srpskim zastavama da me bodre - rekao je Novak Đoković.

Rafael Nadal, najbolji teniser sveta, odustao od takmičenja u Šangaju zbog bolova u kolenu.

- Rafina igra je fizički izuzetno zahtevna. Kliza se puno i troši energiju u svakom udarcu. Zato njegovi zglobovi i njegovo telo to više ne trpe. Nadal je dosta napredovao na tvrdoj podlozi, ali beton je veoma nezgodan za njegovo telo. Dosta ga poštujem, ali njegovo telo trpi posledice tako agresivnog stila igre - istakao je Novak.

Đoković je, takođe, povukao paralelu između svoje i Nadalove igre.

- Slično igram kao Rafa. I ja se dosta klizam, a to oduzima puno energije. S druge strane, Rodžer kao da se kreće bez ikakve potrošnje energije - objasnio je treći teniser na svetu.

Novak je jedan od miljenika navijača u Kini.

- Mislim da ne bodre strastveno samo mene, već i sve ostale igrače. Osećam dobru atmosferu kada dođem ovde i zato volim da igram u Šangaju. Uvek sam pravio neke dobre rezultate u Kini i osvajao trofeje ovde. Ta iskustva su vrlo ohrabrujuća za mene pred početak novog takmičenja - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading