Federer zakazao polufinale sa Novakom

Autor:

Sport

03.11.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira u Parizu pošto je savladao japanskog igrača Keija Nišikorija rezultatom 2:0 (6:4, 6:4).

Rodžer Federer i Novak Đoković

Federer će u polufinalu turnira igrati protiv Novaka Đokovića, koji je u svom četvrtfinalnom duelu bio bolji od Marina Čilića rezultatom 2:1.

Meč u hali Bersi trajao je 81 minut, a Švajcarskom teniseru su za pobedu bila potrebna dva brejka. U prvom setu Federer je servis protivniku oduzeo u devetom gemu, nakon kojeg je usledila velika borba u desetom, ali je Federer ispak uspeo da zadrži svoj servis i povede sa 1:0.

U drugom setu Nišikori je dopustio brejk odmah u prvom gemu, a tu prednost Švajcarac je znao kako da iskoristi. Velika borba viđena je u četvrtom gemu, ali Federer je tada na svoj servis uspeo da zadrži prednosti na kraju seta je iskoristi za trijumf.

Polufinalni duel biće pravi teniski klasik – to će biti 47. put da Federer i Đoković igraju, a do sada srpski teniser ima bolji skor – slavio je 24 puta.

U drugom polufinalnom duelu sastaće se Karen Hačanov i Dominik Tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading