DAN KOJI SE ČEKAO DVE GODINE: Nole je opet broj 1!

Autor:

Sport

05.11.2018

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Ðoković od danas je zvanično ponovo na prvom mestu ATP liste posle finala Mastersa u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Pre tačno 24 meseca srpski as je poslednji put bio na čelu ATP-a, 22. do pre samo četiri i po meseca, a sada se vraća u velikom stilu u sjajnom nizu od 22 pobede, koji je juče prekinut od Rusa Karena Hačanova.


Bez obzira na to, Ðoković je stekao veliku prednost od 560 poena u odnosu na Rafael Nadala, koji je zbog povrede odustao od nastupa u Parizu, a 2.025 od trećeplasiranog Rodžera Federera, koga je eliminisao u polufinalu pretposlednjeg Mastersa.

Iza njih redom slede Huan Martin Del Potro, Aleksander Zverev, Kevin Anderson, Marin Čilić, Dominik Tim, Kei Nišikori, Džon Izner, dok je Hačanov 11. posle najvećeg trijumfa u karijeri i skoka od sedam pozicija.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Gledajući ostale srpske tenisere, Dušan Lajović je za jedan korak bolji i sada je 49. na svetu, dok je Laslo Ðere srpski broj tri na 92. poziciji zbog ogromnog pada Filipa Krajinovića sa 34. na 93. mesto jer je rano eliminisan u Parizu, gde je branio finale. Veliki skok napravio je Miomir Kecmanović od 33 mesta i nalazi se na 133. nakon titule na čelendžeru u kineskom Šenženu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading