REPUBLIKA SRPSKA U ŠOKU ZBOG ORIĆA: Legalizovani su svi zločini nad Srbima!

Autor: Tanjug

Svet

30.11.2018

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedstavnici Republike Srpske oštro su osudili konačnu oslobađajuću presudu po optužnici protiv ratnog komandanta tzv. Armije BiH za Srebrenicu, Nasera Orića, i njegovog saborca, Sabahudina Muhiću.

RepublikaFoto: youtube.com/BN TV
Skupština Republike Srpske

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, najoštrije je osudio oslobađajuću presudu Oriću, ističući da je to potpuni krah pravosudnog sistema BiH, koji do temelja ruši proces pomirenja naroda i izgradnje demokratskog društva i vladavine prava.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Milenko Savanović, rekao je da je Sud BiH danas pokazao nepoštovanje prema srpskim žrtvama, ali da ne iznenađuje takav postupak, s obzirom na selektivnu pravdu u BiH.

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske, Milomir Savčić, smatra da Srpska treba da prestane da finansira institucije pravosuđa na nivou BiH, preneli su banjalučki mediji.

Predsednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila, Nedeljko Mitrović, ističe da Narodna skupština Republike Srpske zbog oslobađajuće presude Oriću treba što pre da stav van snage nametnute odluke visokog predstavnika o formiranju Tužilaštva i Suda BiH.

Predsednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije, Milan Mandić, rekao je da pravda i pravo u BiH ne stanuju pod istim krovom.

Predsednik Saveza logoraša Republike Srpske, Branislav Dukić, smatra da oslobađajuća presuda Oriću samo potvrđuje da u Sudu i Tužilaštvu BiH nema pravde, već da u ovim institucijam vlada politika, zbog čega treba da ih napuste srpski predstavnici.

Predsednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, Božica Živković Rajilić, smatra da svi srpski predstavnici treba da napuste Sud i Tužilaštvo BiH.

Predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice, Branislav Vasiljević, rekao je da su porodice srpskih žrtava ostale neme.

Predsednik Srpske demokratske stranke, Vukota Govedarica, rekao je da oslobađanje Orića predstavlja konačan dokaz da u BiH pravda za Srbe ne postoji.

Iz PDP-a je saopšteno da ova presuda ponovo dokazuje neprofesionalnost, politički rad i selektivni pristup pravdi u BiH.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, Staša Košarac, izjavio je da je oslobađajuća presuda Oriću još jedna potvrda da pravosudne institucije na nivou BiH, nametnute odlukom visokog predstavnika, predstavljaju pravosudnu lakrdiju pod pritiskom i uticajem Bošnjaka.

Direktor Instituta za istraživanje zločina nad Srbima u 20. veku, Milivoje Ivanišević, rekao je da je oslobađajuća presuda očekivana i da su njome dodatno legalizovani svi zločini počinjeni nad Srbima u 20. veku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading