Železnjak traži od režima u Crnoj Gori: Zaustavite represiju i bezakonje

Autor: blic.rs, Republika

Svet

01.12.2018

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Ruske Federacije Sergej Železnjak apelovao je na crnogorske vlasti da odmah zaustave politički motivisanu represiju i bezakonje protiv dvojice lidera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Sergej Železnjak

Povodom hapšenja Medojevića i pokušaja hapšenja njegovog kolege Kneževića, Železnjak je pozvao crnogorske vlasti i rukovodstvo Skupštine na konstruktivni dijalog sa opozicijom u cilju mirnog političkog rešavanja sukoba.

- Nažalost, rukovodstvo Crne Gore tokom godina izazivalo je veliko nezadovoljstvo kroz svoje neodgovorne akcije, pa je trenutno pogoršanje situacije još jedna negativna posledica ovakve politike vlasti u zemlji. U atmosferi strasti, potrebno je uložiti sve napore da se spreči dalje eskalacija tenzija i rast građanskog sukoba - naveo je Železnjak u pisanoj izjavi koju prenose crnogorski mediji.

Medojević je uhapšen u četvrtak uveče po nalogu Višeg suda jer je odbio da svedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, koji je formiran povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Nalog za hapšenje izdat je i za lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića, koji je, takođe, odbio da svedoči o ranije iznesenim tvrdnjama u ovom predmetu. Pravni zastupnici poslanika DF-a predali su žalbu Apelacionom sudu, koji bi trebalo da se izjasni u roku od 48 časova.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

02.12.2018 06:38

Železnjaku a da se ti odazoveš pozivu suda?