Protest DF ispred Skupštine CG: Nabavićemo žute prsluke

Autor: Tanjug

Svet

03.12.2018

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pristalice crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta i drugi građani večeras su na protestu ispred Skupštine Crne Gore zatražili "oslobađanje nevino utamničenog i otetog" poslanika Nebojše Medojevića, i Milana Kneževića, koji je "pukim slučajem izbegao Nebojšin usud".

RepublikaFoto: youtube.com/ DF - Mi ili On
Foto: Ilustracija

Lider DF Andrija Mandić najavio je svakodnevna okupljanja od 18 do 20 časova i poručio da će demonstranti "nabaviti i žute prsluke", poput učesnika protesta u Parizu.

Sajt in4s.net navodi da je među okupljenima bila i majka Milana Kneževića.

Navodi se da se okupljenima obratio lider DF Andrija Mandić, koji je kazao da je "pozvao narod na okupljanje kako bi najveći deo Crne Gore doveli do spoznaje sramnog čina crnogorskih kvaziinstitucija" i dodao da je "večeras otpočeta beskompromisna borba, koja mora dovesti do oslobođenja Crne Gore".

- To oslobođenje mora početi oslobađanjem nevino utamničenog i otetog poslanika Nebojše Medojevića, i Milana Kneževića, koji je pukim slučajem izbegao Nebojšin usud. Do sada smo pokušavali da pronađemo zajednički jezik s onom drugom Crnom Gorom, koja nije slobodna, koja je u kandžama mafije - naravno, bez uspeha. Zato smo i pozvali građane, kako bi snagom naše ideje, brojnosti, snagom svakog slobodnog građanina pobijedili ovo čudo koje nas je zadesilo. Radujem se što nas je danas više nego juče, i manje nego što će nas biti sutra - rekao je Mandić.

On je naveo da "DF nije usamljen u ovoj borbi" i da "u danima koji dolaze očekuje još veću podršku svih učesnika društveno-političkog života Crne Gore".

 

 

- Hvala kolegama poslanicima Ujedinjene Crne Gore, koji su bila sa nama večeras. Pozvali smo sve kolege političare, i sve NVO, i pokušaćemo da objedinimo sve koji su željni da promene ovakvo stanje. Verujem da ćemo, koliko sutra, imati i ozvučenje i dovoljan broj ljudi da blokiramo ovu saobraćajnicu. Radićemo koordinisano, nabavićemo i žute prsluke. Pokušaćemo da ovaj mali grad učinimo velikim, poput Pariza danas - rekao je Mandić.

Navodi se da su okupljeni na kratko blokirali saobraćaj.

- Još jednom pozivamo vlastodršce, mafiju koja stoji iza režima, i jadne i žalosne sudije koji slušaju mafiju - dozovite se pameti, ne provocirajte sukobe među braćom - poručio je Mandić.

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbe Medojevića i Kneževića i potvrdio odluku Višeg suda o određivanju pritvora do dva meseca.

Knežević, koji se nalazi u zgradi Skupštine Crne Gore, ranije je poručio da neće dobrovoljno otići u zatvor u Spuž, već da samo mogu "na silu da ga odvedu".

Medojević je kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih izjava da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading