Pet dana ne jede: Supruga Nebojše Medojevića tvrdi da mu je život ugrožen!

Autor: blic.rs

Svet

05.12.2018

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- On je u veoma lošem zdravstvenom stanju, pet dana ne jede i uzima samo redovnu terapiju i vodu. Dok sastanče, dok se dogovaraju, pišu međunarodnim institucijama, održavaju kolegijume, čoveku je zdravlje ugroženo i, na neki način, mu je život ugrožen - rekla je supruga Nebojše Medojevića, Marina Medojević.

RepublikaFoto: youtube.com/Pokret za Promjene
Nebojša Medojević

Ona ne zna da li su ga posetili lekari iz zatvorske bolnice.

- Oni su samo čekali da ga otmu, da ga smeste tamo, pa onda da se iživljavaju i da izmišljaju sve jedan po jedan. Očekujem sad i za Glosarij, pošto je on to pominjao... Ljudi su mu davali informacije da bi, naravno, čuvao tajnu radi svoje bezbednosti i onih koji su mu ih dali - kazala je Medojevićeva, navodeći da je čula da njen suprug dobija pisma podrške.

Iz Uprave ZIKS-a “Vijestima” je rečeno da je Medojevićevo zdravstveno stanje dobro.

- Pružena mu je kompletna medicinska njega, i uključena neophodna terapija. Svakodnevna briga o zdravlju onih koji štrajkuju glađu je naša obaveza i praksa, što činimo i u slučaju Medojevića. Zdravstveni radnici službe ZIKS-a svakodnevno ga obilaze.

Za danas je u Višem sudu zakazan nastavak suđenje u postupku pranja para, gdje je lider PzP-a jedan od optuženih. Marina Medojević rekla je da joj je suprug tražio odelo. Ona je istakla da sada ima više nego ikada razloga da “sve opozicione grupacije i ko god ima opozicionog duha ujedine i usprotive, jer su ugrožena ljudska prava”.

Viši sud ponovo je kaznio Nebojšu Medojevića sa dva meseca zatvora jer je, kako piše u Rešenju, odbio da svedoči o sopstvenim tvrdnjama iz maja prošle godine - da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading