Milo Đukanović udario na Srbiju: Beograd kvari odnose sa susedima

Autor: Tanjug

Svet

21.12.2018

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović, predsednik Crne Gore ocenio je u emisiji "Živa istina“ na Javnom servisu, da u poslednjih godinu dana dolazi do zaoštravanje odnosa Srbije sa komšijama - Zagrebom, Prištinom, pa i Podgoricom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Određeni krugovi u Srbiji, nosioci vlasti, medijski i SPC su se veoma trudili da zaoštre svoj odnos prema Crnoj Gori - kazao je Đukanović i dodao:

- Jedan deo javnosti u Srbiji osporava pravo Crnoj Gori da donosi odluke u sopstvenom interesu. Mi ne donosimo antisrpske, već odluke u crnogorskom interesu. Ne razumem čemu kvarenje odnosa Srbije sa susedima. To ozbiljno dovodi u pitanje ono što smo smatrali početkom dobrosusedskih odnosa u regionu. 


Sve to,ipak, kaže Đukanović, ne bih kvalifikovao kao suštinski zaokret državne politike Srbije, dodajući da ne veruje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić daje nalog svim silnim kolumnistima da pišu bedastoće o Crnoj Gori.

S druge strane smatra da Vučić "možda preterano respektuje ono što su interesi Rusije i u Srbiji i regionu Balkana“.

 

 

- Čini mi se da se predviđa jedna okolnost a to je da smo koliko do juče živeli u uslovima mnogo harmoničnijih odnosa između Rusje i Evrpe i Rusije i NATO, a danas se svakodnevno preti i sa jedne i sa druge strane .

Predsednik Crne Gore je saopštio da ga ne iznanđuje ponašanje lidera prosrpske opozicije u Crnoj Gori, koji "umesto da učestvuju u kreiranju državne politike, izigravaju ugroženu manjinu u Crnoj Gori i stalno se žale Beogradu“.

- Verujem da je posredi nasedanje na te žalopojke i ulogu lažnih žrtava i da se ulazi u pokroviteljsku ulogu i finansiranje aktivnosti koje su otvoreno usmerene na destrukciju države Crne Gore, kazao je Đukanović, dodajući da Crna Gora danas ima neuporedivo veći imunitet i sposobnost da sebe zaštiti nego što je to imala u prošlosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading