Davor Dragičević nije tražio azil u Austriji

Autor: Tanjug

Svet

12.01.2019

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Dragičević, otac nastradalog Davida Dragičevića, nije zatražio politički azil u Austriji, kako je to sledilo iz članka koji je objavila Republika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Davor Dragičević

Naime, u vesti koju smo objavili preneli smo tvrdnje da se Dragičević nalazio u Hrvatskoj i da ne namerava da se vrati u BiH, kao i da je tražio azil u jednoj susednoj zemlji.

Međutim, kako je našem portalu skrenuo pažnju portal raskrinkavanje.ba, u samom teksu se navodi o traženju azila u Austriji ne pominju, niti se ta teza dodatno dokazuje ili razrađuje. 

Uz to, ukazuje raskrinkavanje, u članku nema ni zvaničnog komentara institucija iz Austrije.

Ovo su sve razlozi zbog kojih je naš originalni članak dobio ocenu neprovereno.

***

Davor Dragičević, otac tragično nastradalog mladića Davida, zatražio je politički azil u Austriji, naveo je portal Infosrpska pozivajući se na bezbednosne izvore.

Dragičević se od 31. decembra nalazi u bekstvu, a 7. januara oglasio se video-porukom sa nepoznate lokacije.

Kako portal prenosi, Dragičević se nalazi u Hrvatskoj i ne namerava da se vrati u BiH.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest lica zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe "Pravda za Davida".

Policija je nakon nereda uhapsila nekoliko lica, dok su neki od izgrednika pobegli, a među onima koji su izbegli hapšenje je i Davor Dragičević.

Portal Infosrpska takođe prenosi, pozivajući se na diplomatske izvore, da se Davor Dragičević jedno vreme krio u Ambasadi Velike Britanije u BiH, koja se 1. januara oglasila saopštenjem u kojem tvrdi da se on ne nalazi u toj ambasadi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading