(VIDEO) Šef zagrebačke policije za pljačku službenog sefa dobio 6 godina robije

Autor: Republika/agencije

Svet

05.02.2019

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef zagrebačke kriminalističke policije Željko Dolački danas je na sudu u Zagrebu proglašen krivim i osuđen na šest godina zatvora za krađu novca i zlata iz policijskog sefa.

RepublikaFoto: Facebook.com/Indexvijesti
Izjave nakon presude

Optužnica ga tereti da je u aprilu 2016. lažirao provalu u sef u centrali policije u Zagrebu u kojoj su se nalazili privremeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada, kako bi prikrio da je od februara 2015. do aprila 2016. iz njega ukrao oko dva kilograma zlata, 290.000 evra i 640.000 kuna.

Dolački je uhapšen i smenjen krajem aprila 2016. Zbog te afere tada su s funkcija otišli i direktor policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih službenika.

Dolački je u pritvoru bio do juna 2016. godine. Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala utvrdila je u završnim rečima dostavljenim u pisanom obliku sudskom veću koje je vodila sudija Maja Štampar Stipić da je Dolački izigrao poverenje građana i osramotio policiju.

Njegova odbrana negira krivicu tvrdeći pritom da je optužnica prepuna nelogičnosti i da nije dokazano ništa od onoga šta mu se stavlja na teret.

Dolački danas nije došao na izricanje presude. Po hrvatskom zakonu za kazne duže od pet godina odmah se ide u zatvor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading