Bacanje dece kroz prozor u Hrvatskoj: Mališani su mucali i mokrili u krevet zbog oca monstruma

Autor:

Svet

01.03.2019

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnika kuće iz koje je Josip Rođak bacio svoje četvoro dece, Bernard Maričević (85), ispričao je u kakvim su uslovima živela nesrećna deca.

RepublikaFoto: facebook.com/Josip Rođak
Nesrećna deca koja su bačena sa balkona i majka

Bernard je zajedno sa komšijom prvi priskočio u pomoć deci. Ispričao je ono što zna o porodici Rođak koja dve i po godine stanuje na prvom spratu njegove kuće.

Kaže da deca, i mlađa i starija, mokre u krevet na koji roditelji uopšte ne stavljaju posteljinu. Priča i da deca imaju problem sa govorom, što je potvrdila i prijateljica njihove majke.

- Sve tri devojčice, a i maleni, imaju problema s govorom i to zbog straha od oca. Stalno je vikao na Katicu i psovao, čak i kad bi ga pitala za hranu za decu. Ta jadna deca bila su bosa, bez čarapica, bez trenerki, bez jakne.

Troje dece trenutno se nalaze u Zadarskoj bolnici. Devojčica (7), čije se stanje poslednjih nekoliko sati pogoršalo, prebačena je tokom dana u Klinički bolnički centar Zagreb, dok će njena sestra (8) biti operisana sutra.

RepublikaFoto: facebook.com/Josip Rođak
Josip Rođak

Kako se stravičan zločin dogodio

Deca, najstarija sestra od osam godina, dve mlađe sestrice od sedam i pet godina, i najmlađi brat od tri godine, još su bila u snu, u pidžamama. Bilo je tek 6.45 sati ujutro. Njihov otac Josip Rođak (54) prvo je uhvatio jednu devojčicu i s balkona je bacio na popločeni put. Potom se vratio u kuću i jedno po jedno dete bacao na isto mesto s visine od nekoliko metara.

- K****n sine, šta si to napravio - vikala je njegova supruga kada je postala svesna šta se događa. Josip Rođak samo je prošao pokraj nje, spustio se u prizemlje kuće u Ulici bana Josipa Jelačića u Pagu, izašao napolje, seo u automobil i odvezao se u policiju.

Deca imaju brojne povrede, frakture lobanje, jednom detetu puklo je plućno krilo... Sedmogodišnja devojčica bori se za život, a kako joj se danas stanje zakomplikovalo, u pripravnosti je bio i Vladin avion da je hitno preveze u Zagreb. Dete je vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC Zagreb. Troje dece teško je povređeno. Osmogodišnja devojčica ima ozbiljne povrede, dok su njena mlađa sestra od pet i najmlađi brat od tri godine prošli tek nešto bolje.

- Probudio me u 5.55, pre 6 sati. Pitao me spavam li. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema detetu - započela je priču Katica Rođak, supruga Josipa Rođaka i majka četvoro povređene dece.

Ona je navela da nije ni primetila da je odneo decu, odnosno, da nije shvatila dok joj nije odneo najstariju ćerku, kojoj je povredio oko.

- Kad sam videla da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A bacio ju je dolje na beton - rekla je uznemirena majka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading