Protiv Ane Bučević, motivacione govornice, podneta krivična prijava zbog nadrilekarstva

Autor: Telegraf, Republika

Svet

27.03.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je u javnosti postala poznata zahvaljujući brojnim poznatima ličnostima koje tvrde da im je njen lajfkoučing pomogao.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Ana Bučević

Policija je dobila prijavu Ministarstva zdravlja protiv Ane Bučević, motivacione govornice. Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je medijima da je primilo prijavu i počelo radi na njoj, a Ministarstvo zdravlja ju je nakon otvorenog pisma psihijatra Hermana Vukušića prijavilo za nadrilekarstvo, piše 24sata.

- Zahvaljujem ministarstvu na brzom delovanju u ime svih pacijenata i građana u Republici Hrvatskoj - prokomentarisao je Vukušić.

Ranije je rekao da očekuje rezultate.

NE MORATE DA SE LEČITE I SVE ĆE BITI U REDU

- Pozvao sam ministra da proveri ima li tu elemenata za kaznenu prijavu i da postupi u skladu s nalazom. Lično gospođu ne poznajem i prvi put sam se susreo s njenim radom nakon što sam pročitao o njoj na portalu. Išao sam da pogledam o čemu je reč i gledao njene video snimke i shvatio da tvrdi kako njene metode koje se vrte oko vorteksa leče, da čovek ne mora uzeti terapiju, ne mora se lečiti i sve će biti u redu. To je jako opasno iz nekoliko razloga. Kao prvo jer se ona ne sme na taj način time baviti. Gospođa ima sljedbu jer metode pomažu mnogima, ali u medicini i u psihologiji imamo fenomene koji to objašnjavaju, tzv. fenomen medenog meseca ili sveta vodica. Čovek kratkoročno oseti poboljšanje, svi ti gurui podstaknu ono što je u medicini dokazani placebo efekat. Ali, to ne deluje dugoročno. Kad žrtva nakon mesec ili dva kad efekt splasne kaže da metoda ne deluje, onda gurui posežu za rečenicom: "Vi ste blokirani na nekom nivou, to je do vas, ne razmišljate pozitivno". Za pacijenta je to najgore što može da mu se dogodi i žrtva ponovo postaje žrtva. Prvi put kad se razbolela, a onda kad se razočarala u nekoga ko je trebalo da pomogne - rekao je u petak Vukušić.

Ana Bučević u javnosti je poznata zahvaljujući brojnim poznatima koji tvrde da im je njen lajf koučing pomogao, uključujući ćerku Ivice Todorića Ivu Balent.

- Toliko sam puna utisaka da mi je teško da izdvojim neki, ali moram prvo naglasiti o ljudima ovde. Tu je nas 40 na brodu, koji se svi slažemo kao da smo jedno - ispričala je Gazdina ćerka Iva Todorić (42). Iva je bila na "Vortex letovanju" s motivacionom govornicom Anom Bučević (40) koja je objavila video ljudi koji su krstarili s njom.

Nakon objave Vukušićevog pisma, Bučević se obratila javnosti:

- Da prokomentarišem to što me psihijatar dr Herman Vukušić prozvao za nadrilekarstvo i zatražio od Ministarstva zdravlja da pokrene postupke protiv mene kako bi mi se zabranio rad. Dr Vukušić se u svojoj prijavi pozvao na medijski članak koji je o mom radu objavljen pre nekoliko meseci i brojne neistine izrečene u tom članku, a na temelju kog je dr Vukušić, bez konkretnog poznavanja mog rada, zaključio da bih ja radila nešto što bi bilo opasno za ljudsko zdravlje u smislu pogoršanja njihovog zdravstvenog statusa. Dr Vukušić je takođe naveo kako mu je bilo dovoljno sat vremena da na mom Jutjub kanalu pronađe rečenice koje su opasne po ljudsko zdravlje - napisala je Ana u saopštenju i nastavila:

- Zaista je neverovatna teza da bi edukacija o samosvesti i svesti o tome da svaka bolest ima uzrok i da se na uzrok treba staviti fokus, a ne samo na posledicu, mogla ikome naštetiti. Brojne grane medicine, kao na primer Ajurvedska medicina, počivaju upravo na takvom pristupu. Ali, da ne bi opet bilo “zabune”, moj program i moj rad nemaju veze s medinskim radom, niti se u svom radu bavim lečenjem bolesti (što bi značilo da sam nekome postavljala dijagnoze, prepisivala terapije ili bilo kakve postupke i slično).

SNAGA MISLI

- Nikada, ali baš nikada tokom javnog rada nisam naišla na niti jedan primer kojem je štetilo osveštavanje o snazi misli, uverenja, vibracije i sposobnosti našeg tela kao neverovatno energetskog sistema da snagom vere, uverenja, misli i emocija pomognemo sami sebi u isceljenju.Želela bih takođe da napomenem da postoje brojni naučni dokazi i priznata istraživanja o tome što smo sve kadri da napravimo snagom uma i vlastite vibracije. Poznati biolog dr Brus Lipton i neuronaučnik dr Džo Dispenza (autor knjige Placebo to ste vi) u svom radu i svojim knjigama i predavanjima nude pregršt naučnih dokaza upravo o tome što predstavlja i deo mog programa i mojih edukacija. Takvih stručnjaka ima na stotine, a svi potvrđuju koliko smo moćna i sposobna bića. U svom radu koristim se istraživanjima i objavljenim radovima navedenih stručnjaka i brojnih drugih priznatih eksperata - kaže.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading