VUČIĆ IM NA DODELI DIPLOMA OBEĆAO: Veća primanja za zdravstvene radnike!

Autor: Tanjug

Vesti

26.12.2018

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas prilikom dodele ugovora o zaposlenju najboljim diplomcima medicinskih fakulteta u Srbiji da će plate zaposlenih u zdravstvu iz godine u godinu biti veće i naveo da je Srbija danas ispred pet ili šest zemalja EU po kvalitetu zdravstvenih usluga.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić sa diplomcima

Vučić je rekao da je uveren da će plate moći da budu evće zahvaljujući boljoj situaciji u ekonomiji.

- Molim vas da znate da svako povećanje mora da prati jačanje naše ekonomije koja je ranije bila uništena. Nismo imali šta da naplatimo. Danas se stvari menjaju, jer nije isto kada u Nišu na primer imate dve ili osam fabrika. Taj novac se sliva u državnu kasu - rekao je Vučić.

Navodeći da je završen Klinički centar u Nišu, Vučić je rekao da očekuje da će u narednih nekoliko godina biti završeni i centri u Beogradu, Novom Sadu u Kragujevcu.

- Posebno planiramo da uložimo u Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici i zdravstveni centar u Gračanici - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vučić je ukazao da problem u zdravstvu postoji, te da je pre pet godina bilo poslednje u Evopri, međutim, kaže da je ono danas ispred pet, šest zemalja EU što, kako kaže, ne znači da je dobro.

Kaže da je i danas nezadovoljan jer sluša izgovore kada pojedini radovi ne počnu na vreme i tada mu, kako kaže, dođe do da "iskoči iz kože", jer sluša "tupave, nesuvisle, odgovore"

Kada je reč o platama zaposlenih u zdravstvu, Vučić je rekao da je insistirao da plate lekara i medicinskog osoblja budu najviše povećane.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Sestrama i medicinskom osoblju 12 odsto će plate biti veće ove godine, a lekarima 10 odsto.

- Sledeće godine da budu kumulativno još veće. Ulagaćemo sve više u vas. Moći ćete pristojno da živite u zemlji od napordnog i teškog rada. Niko neće moći da potceni vaše znanje i rad i uveren sam da će država umeti da ga nagradi - rekao je Vučić.

"Ne razgovaram sa lopovima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je spreman da razgovara sa običnim građanima koji su nezadovoljni, ali ne i sa onima koji su opljačakli ovu zemlju i sada organizuju proteste.

- Slušam šta ljude misle i žele i spreman sam na to da odgovorim, ali neću da razgovaram sa lopužama koji su krali, opljačkali zemlju kada su bili na vlasti i ukrali 500 miona evra - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je spreman da razgovara sa učenicima protesta.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vučić je poručio da će narod uvek da sluša, ali ne one koji su krađama oštetili državu.

Predsednik je istakao da upravo zbog te pljačke nemamo rampe na svim pružnim prelazima, pošto su, umesto rampi, postavljali optičke kablove da bi pomagali Ðilasu i Šolaku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Boka

26.12.2018 12:05

Tako i treba sve pohvale.

danijel

26.12.2018 12:08

Svaka cast predsednice

Boja

26.12.2018 12:09

Mladi su buducnost ove drzave

Mila

26.12.2018 12:10

Sreca prati lidere koji brinu za svoj narod i za svoju decu.