Vučić sa predsednikom ruskih železnica: Ugovoren značajan projekat za Srbiju

Autor: Republika

Vesti

24.12.2018

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom sa kojim je razgovarao o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić i Oleg Belozjorov

Zahvalivši Belozjorovu na prethodnom angažovanju i posvećenosti Ruskih železnica relizaciji do sada ugovorenih projekata, Vučić je naglasio da se prilikom realizacije svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Republiku Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati.

Ruske železnice su u 2018. godini prevezle rekordan broj putnika, čak 1.152.000.000, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomlikovanijih infrastrukturnih projekata - železničkog prstena oko Moskve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (85)

Loading
Nena

24.12.2018 13:33

Srbija uz pomoc Rusije obnavlja svoje pruge!

Dex

24.12.2018 13:35

Rusija je razvijena zemlja po mnogim pitanjima pa i po pitanju Železnice i sa njima moramo sarađivati ako želimo razvoj Železnica Srbije.

bubica

24.12.2018 13:37

Svakodnevno napredujemo uz pomoc i podrsku nasih prijatelja.

Maja

24.12.2018 13:37

Nadam se da ce projekti sa Rusijom u vezi zeleznice bit realizovane u celosti i otpoceti i nove. Zeleznica je jako bitna.