Vučić sumirao godinu za nama: Kada hoće da me napadnu, govore o Kosovu

Autor: Republika

Vesti

25.12.2018

08:36 >> 09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik govori o trenutnoj situaciji na Kosovu, regionu, ali i o svim ostalim aktuelnim društveno-političkim dešavanjima u zemlji i inostranstvu.

RepublikaFoto: printskrin/TV Pink
Vučić gostovao u jutarnjem programu na TV Pink

- Prvi put Tramp kaže dogovorite se sa Prištinom, mi ćemo to da prihvatimo. Jedino što ne mislim da je u tom pismu tačno, a to je da nismo blizu kraju. Za kompromis je potrebno mnogo energije truda i želje i žrtvovanja. Više niko ne govori o našem narodu na KiM, više niko ne govori o taksama od sto odsto.

- Kada hoće da napadnu mene govore o Kosovu, inače ne iako je situacija sve teža. Kako se čini oni neće povlačiti takse, ali poručujem našem narodu da ćemo pomagati, da ćemo povećati dodatak da imamo još dece i da čuvamo ognjišta.

Dodao je i da je najvažnije da Priština ukine takse, jer u suprotnom "nemamo šta da razgovaramo".

- Ma koliko teško i bolno bilo, mi smo spremni da razgovaramo. Ja sam spreman da u to uložim sve što sam stekao u politici, i poverenje koje sam stekao, a istraživanja pokazuju da u poslednja dva meseca imamo najveće poverenje ikada. Ipak, spreman sam da sve to izgubim da bih obezbedio mir našoj deci i budućnost - istakao je on.

O odnosima u regionu

Predsednik Srbije je u nastavku prokomentarisao podršku protestima u Beogradu iz Hrvatske, istakavši da je npr. Jadranka Kosor neko ko je rekao da nikada neće odustati od tužbe protiv Srbije za genocid, što dovoljno govori o njoj.

- Hrvati su sportska nacija, kao i Srbi, i hteli bi da budu uvek ispred. Mi smo u rastu, potrebno nam je 10 godina da ih stignemo, ali sam uveren da ćemo to i učiniti. Sinoć sam pozvao predsednicu Grabar Kitarović da joj čestitam Badnje veče i rekao sam joj da, kakvu godi kampanju vodili protiv Srba, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osećaju sigurno. Srbija i Hrvatska će u budućnosti morati da se približavaju jedna drugoj, da imamo dobre odnose, da nam se deca ne tuku - objasnio je Vučić.

Osvrnuo se i na izjavu Mila Đukanovića da "Srbija zaoštrava odnose u regionu", poručivši da su neki ljudi koji drugačije misle želeli da uđu na teritoriju Crne Gore, što im nije dozvoljeno.

- Kako to zabranjujete, na osnovu kog akta? Mi ne dozvoljavamo kriminalcima da ulaze u našu zemlju, vidite da su sada počeli da se ubijaju po Beču. Polako će da padaju jedan po jedan, neki od najvećih su već utekli odavde. Mi izvozimo ideje, imamo intelektualni kapacitet, a ne pucače i ubice. Ako smo za to krivi, prihvatam. poštovali smo Crnu Goru, kao i sve druge zemlje u regionu. A na dnevnom nivou da im se izvinjavam 500 puta, to od mene neće dočekati. Srbija će jačati i neće ugrožavati nikoga drugog - naveo je Vučić.

Znaju da su slabiji nego ikad, a SNS nikad jača

Vučić je takođe izjavio da deo opozicije zna da nikada nisu bili slabiji, kao i da SNS nikada nije bila jača. 

- Oni nikad nisu bili slabiji i padaju iz meseca u mesec. Pre šest meseci zajedno su imali 23, 22 odsto, danas nešto više od polovine od toga, njih deset, 15 zajedno - preneo je Vučić rezultate istraživanja javnog mnjenja na televiziji Pink.

Govoreći o protestima u Beogradu, Vučić je rekao da je spreman da sasluša građane i da ispuni to što traže, ali da "lopove političare" neće da sluša i da ništa neće da im ispuni.

Dodao je da razume nezadovoljan narod i da će pokušati da popravi neke stvari na koje mu ukažu, ali je dodao da ne može da prihvati kritiku po pitanju ekonomije, kulture ili sporta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Emina

25.12.2018 08:43

Tacno tako. Vucicu je svaka rec na mestu..

PetarV1

25.12.2018 08:44

Predsednik govori o trenutnoj situaciji na Kosovu, regionu, ali i o svim ostalim aktuelnim društveno-političkim dešavanjima u zemlji i inostranstvu.

Mika

25.12.2018 08:47

Ne mogu da razumem ni jednog nazovi političara, Srbina koji koristi muku Srba na KiM da napada tu istu državu Srbiju i njenog predsednika samo zato da bi se dokopali nekakve vlasti!!!!

Dehan

25.12.2018 08:51

Pristina se ponasa krajnje neodgovorno