Cvijanović o ubistvu biznismena i premlaćivanju konobara: Neke pojave je nemoguće eliminisati, bezbednost nije fiksna stvar!

Autor: Agencije

Svet

29.04.2019

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se ne mogu eliminisati određene negativne pojave u vezi sa stanjem bezbednosti, bez obzira na to kakve se mere preduzimaju, ali da je obaveza svih da rade na tome da one budu svedene na minimum.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Željka Cvijanović

– Obaveza svih nas je da pravimo ambijent kojim ćemo preduprediti neke stvari. Bilo je nemilih i teških situacija, posebno ako se govori o ubistvu i to pokazuje da određena zvona zvone – rekla je Cvijanovićeva u Banjaluci.

Odgovarajući na pitanje o stanju bezbednosti u Banjaluci u kontekstu ubistva privrednika Slaviše Krunića i slika o premlaćivanju konobara, ona je istakla da je važno doći do jasne slike o tome šta se desilo, ko stoji iza toga, da se to rasvetli, te pronađu i kazne počinioci.

Cvijanovićeva je navela da stanje bezbednosti nije stvar koja je fiksna, odnosno da se danas kaže određena ocena i da se za neki period, od tri ili pet meseci, ponovi ta ista ocena.

– To opet upućuje da je obaveza institucija da stvaraju bolji i bezbedniji ambijent, ali i da se u slučaju određenih počinilaca brzo dođe do njih, da policija odradi svoj deo posla, a onda svakako i pravosuđe – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da osuđuje svaku vrstu nasilja i da postoje načini da se određene stvari spreče i sankcionišu u skladu sa težinom dela, te apelovala da institucije rade na taj način.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading