(VIDEO) Vanredno stanje u BIH! Katastrofa sve gora, nivo vode nastavlja da raste, stanovništvo se bori sa bujicama

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.05.2019

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U banjalučkom naselju Lazarevo, noćas oko 1.30 izlio se Vrbas, dok se u Prijedoru izlila Sana. Kako prenosi lokalna ATV televizija, nivo vode nastavlja da raste, i to 10 centimetara po satu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Trenutni nivo Sane u Prijedoru je 460 centimetara, a kritična tačka je na 420 centimetara, dok je u naselju Gomjenica počelo postavljanje vreća sa peskom kako bi se sprečilo izlivanje reke, prenose Nezavsne.

U pojedinim delovima Bosne i Hercegovine stanje s poplavama znatno se pogoršalo tokom noći - u delovima Doboja naređena je evakuacija, u delovima Banjaluke proglašeno je vanredno stanje, a u nekim mestima je otkazana školska nastava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Doboj Jug Matuzići-voda je preko pola metra i još uvijek raste. #doboj #matuzici #poplave #072info

A post shared by 072info (@072info) on May 13, 2019 at 7:54pm PDT

 

Opštine Bosanska Krupa i Sanski Most proglasili su stanje prirodne nesreće zbog poplava, koje je prouzrokovala obilna kiša u poslednja dva dana.

Na sinoćnoj vanrednoj sednici Štaba civilne zaštite Unsko-sanskog kantona (USK) konstatovano je da ipak nema elemenata da se donese takva odluka za područje celog kantona, s obzirom da je situacija u drugim gradovima i opštinama trenutno pod kontrolom.

 

 

Vrbanja odnela deo mosta u Čelincu, čula se sirena za uzbunu

Reka Vrbanja nabuljala je zbog obilnih padavina i odnela deo pešačkog mosta u Čelincu, mestu u blizini Banjaluke, pišu banjalučke "Nezavisne".

Pozivajući se na građane sa lica mesta, list navode da se oglasila i sirena za uzbunu u ovoj opštini.

Branimir Milinković iz Civilne zaštitie Čelinac upozorio je ranije danas da bi Vrbanja mogla da odnese most.

Za sada nema preciznih podataka koliko domaćinstava u ovoj opšitni je poplavljeno, dok su ekipe civilne zaštite na terenu, pišu "Nezavisne".

Policija Opštine Doboj Jug naredila je sinoć evakuaciju stanovništva naselja Matuzići čiji se domovi nalaze uz reku Usoru koja preti da se izlije iz korita, stanovništvo je obavešteno da napusti domove, a kao alternativni smeštaj navedena je lokalna škola.

 

 

Ministarka prosvete i kulture u Vladi RS Natalija Trivić saopštila je sinoć da je obustavljena nastava u Banjaluci, Tesliću, Novom Gradu, Čelincu, Trnu i Laktašima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading