Ovo ima samo u Hrvatskoj: Bore se protiv abortusa uz ustaške pokliče i Tompsonove pesme

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.05.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Širom Hrvatske održava se Hod za život, čiji učesnici traže otežavanje ili zabranu abortusa, a u Zagrebu okupljeni slušaju pesme proustaškog pevača Marka Perkovića Tompsona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Jedan muškarac u glavnom gradu Hrvatske nosi majicu Hrvatskih odbrambenih snaga (HOS) na kojoj je ispisan ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Pred povorku Hoda za život, u kojoj učestvuju pripadnici Katoličke crkve, uključujući časne sestre, selo je nekoliko aktivistkinja za pravo na pobačaj, noseći majice s mrljama koje podsećaju na krv.

Policija je aktivistkinje prvo upozorila da se sklone, a potom je počela da ih fizički sklanja sa ulice. 

S druge strane, učesnici Hoda za život vređali su aktivistkinje, a na pitanje zašto to rade, jedan od njih je odgovorio: "Ja sam petoro dece napravio, a ti ni jedno".

Među okupljenima na zagrebačkom Zrinjevcu je i nekoliko muzičara s gitarama koji pevaju, između ostalih, pesme Marka Perkovića Tompsona.

Već na samom početku, kako navodi hrvatski portal Index, uočen je muškarac u majici HOS, na kojoj stoji ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading