"Bošnjačka politička elita ne želi da Srbi odlučuju u BiH"

Autor: Tanjug

Svet

29.05.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su izbori, koji su se dogodili u oktobru prošle godine, pokazali koga narod želi na vlasti.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milorad Dodik

- Jedna apatična situacija proizvedena je, jer bošnjačka politička elita želi da spreči Srbe da budu zastupljeni u organima BiH - rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenose Nezavisne.

Kako je rekao, BiH želi put ka EU i status kandidata, ali je očigledan zastoj u izvršavanju ustavnih obaveza doveo i do potpunog zastoja odlučivanja na zakonodavnom i izvršnom nivou.


- Stav Evropske Komisije od početka bio je veoma jasan od početka, a to je da se reši pitanje formiranja vlasti. Od svega toga ništa se nije desilo. Ovo je nepotreban zastoj, pa i pitanje koje je važno - put ka EU, nije uspelo to da otkloni - rekao je Dodik.

On je ocenio da je BiH u jednoj od najvećih kriza do sada i zatražio da se Savet ministara što pre formira.

- Nema formiranja Parlamenta BiH dok ne dođemo u poziciju da se formiraju izvršni organi Bosne i Hercegovine. BiH ne pripada političkom Sarajevu, Sarajevo pripada BiH - rekao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading