DODIK "BEZ DLAKE NA JEZIKU": Bošnjaci su birali sebi podobnog, Komšić ne radi za interes Hrvata!

Autor: Tanjug

Svet

04.06.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže da su Bošnjaci izabrali /hrvatskog člana Predsedništva BiH/ Željka Komšića kao "podobnog Hrvata", te dodaje da je u takvom Predsedništvu veoma teško da RS ostvari svoje interese.

Foto: Tanjug
Milorad Dodik

- Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći deo bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata - rekao je Dodik za ATV.

On je ocenio i da se u Komšićevoj politici vidi velika naklonjenost političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.


- Sama činjenica da su njemu gotovo sve opštine u kojima je hrvatsko stanovništvo većinsko poručile da ne dolazi govori o tome da je on na neki način delegitimisan - kaže Dodik.
Foto: Printskrin/N1
Željko Komšić

Prema njegovim rečima, Komšić uživa u jednoj apstraktnoj poziciji u kojoj ne postoje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo građani a to je, zaključuje, najbliže tome da postoje samo Bosanci.


- Njemu nije smetalo da bude viđeni pripadnik Armije BiH koja je činila zločine protiv Srba i zbog koje je iz Sarajeva proterano 150.000 pripadnika našeg naroda i borio se protiv Vojske RS i zato je njemu razumljivo da čim se pomene nešto o tome, on to blokira na neki ružan način. Zbog toga ja ne želim previše da razgovaram o tome - rekao je Dodik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading