Dodik o'ladio Tačija: Neka plače, uopšte mi ne nedostaje

Autor: Informer, Republika

Svet

08.07.2019

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvređenost i osećanja Hašima Tačija me ne zanimaju, a tzv. Kosovo je pozvano na samit o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi u formatu koji je predviđen za sastanke tog tipa, sa nekom vrstom fusnote.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Milorad Dodik

Ovako je Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, odgovorio na Tačijevu izjavu da neće prisustvovati samitu koji se organizuje u Sarajevu, jer smatra da je poziv koji mu je on uputio ponižavajući.

- Niko neće zaplakati što se poziv ne sviđa Tačiju, a nećemo ni osećati neki gubitak što se on neće pojaviti. Bio je pozvan u formatu kakav je predviđen za te skupove, ja se slažem sa njegovim stavom da ne dođe - rekao Dodik.

Tači je od učešća na skupu odustao jer Dodik u pozivu Kosovo nije tretirao kao druge države učesnice već, kako je ranije pojašnjeno, kao nedefinisani subjekt sa fusnotom.

- Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavajući poziv sadašnjeg predsedavajućeg Predsedništva BiH sprečio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku - napisao je Tači na Fejsbuku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

Prema njegovim rečima, Priština je uvek bila spremna za dobrosusedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje.

- Minimum koji Kosovo zahteva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama - istakao je Tači.

I albanska delegacija najavila je da neće doći na samit u znak solidarnosti sa kolegama iz Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading