Karma je ku*ka: Milova seksi savetnica htela da spaljuje Srbe, a evo šta se njoj desilo

Autor:

Svet

19.07.2019

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mirna Nikčević, donedavno prva savetnica ambasadora Crne Gore u Ankari, povučena je sa te funkcije i vraćena u zemlju, nakon skandaloznih poruka na svom fejsbuk-profilu u kojima se na najpogrdniji način obraćala srpskom narodu u Crnoj Gori i SPC.

RepublikaFoto: facebook.com/Mirna Nikcevic
Mirna Nikčević

Budimir Aleksić, poslanik DF, postavio je u Skupštini Crne Gore pitanje Ministarstvu spoljnih poslova da li zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore pohađaju kurseve i seminare na kojima su predavači i pripadnici nekih hrvatskih desničarskih organizacija?

- Zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima mogu prisustvovati skupu na kojem govore i predstavnici desničarskih organizacija, ukoliko se oceni da je to potrebno - kazao je Zoran Janković, iz resornog ministarstva.

Usledila je reakcija Aleksića, koji je izjavio da su hrvatski desničari "regrutovali" Mirnu da poželi da primeni isti recept koji su sprovele ustaše u NDH, konkretno u crkvi u Glini avgusta 1941. kada su spalili 1.400 Srba, porušili hram na čijim temeljima je nakon zločinačke "Oluje" podignut Hrvatski dom kulture.

- Stav Mirne Nikčević da srpske crkve i u njima Srbe treba spaljivati prepisani je program iz NDH - kategorično tvrdi Aleksić.

- Ona se nije odrekla ovakve izjave. Jeste usledila osuda MVP, ali ona i dalje stoji tvrdo na tom stanovištu i glasno poručuje: "Ja imam Milovu podršku. Samo nek nam je on živ i zdrav." I ovakvi umovi idu u crnogorsku diplomatiju - rekao je Aleksić.

Mirna Nikčević je rođena Nikšićanka koja je u Podgorici diplomirala pravo. Zaposlena je u crnogorskom Ministrastvu spoljnih poslova, a pre mandata u Istanbulu gde je radila kao prva savetnica ambasadora Branka Milića, dve godine bila je u središtu MSP u Podgorici.

Njenom dolasku u Podgoricu prethodio je mandat u Briselu (takođe kao savetnica u ambasadi) koji je prekinut ranije pod nejasnim oklonostima. Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore, na čijem je čelu Srđan Darmanović, nije želelo da potvrdi ovu informaciju, ali ni da odgovori na pitanje novinara da li su tačni navodi da je sa mesta savetnice smenjana sredinom mandata, zbog konzumiranja psihoaktivnih supstanci, odnosno droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading