Boki 13 ostaje iza rešetaka: Sud produžio pritvor osumnjičenima u aferi "Reket"

Autor: Tanjug

Svet

13.09.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šoumen Bojan Jovanovki Boki 13 i biznismen Zoran Mileski koji su osumjičeni u aferi "Reket" u Severnoj Makedoniji za iznudu 1,5 miliona evra dobili su novih 30 dana pritvora.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Boki 13 i Zaev

Osnovni krivični sud u Skoplju danas je po drugi put produžio pritvor osumnjičenima u aferi "Reket", u kojoj je osumnjičena i šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva. 

Jovanovski i Mileski su u istražnom pritvoru u Skoplju od 15. jula ove godine.

Oni su osumnjičeni za iznudu i pranje novca.

Šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva je pritvorena 21. avgusta kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju u Skoplju proširio istragu u aferi "Reket".

 

 

Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja, nakon što je italijanski list La Verita objavio prisluškivane razgovore u kojima se čuje i njen glas.

U razgovoru objavljenom na portalu La Veritas između osumnjičenog Bojana Jovanovskog - Boki 13 i oštečenog Jordana Kamčevog, od koga su iznuđeni 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, čuje se glas Katice Janeve koja se obraća Kamčevu, rekavši da ne brine i da će sve biti ok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading