Dodik jasno i glasno: Nismo spremni da trpimo torturu političara iz BiH

Autor: Tanjug

Svet

14.09.2019

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je BiH moranje za Srbe, koji, kako je reako, jesu spremni da čuvaju mir, ali ne i da trpe torturu bošnjačke političke elite.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Dodik je u Beogradu, gde je prisustvovao promociji pitomaca Vojske Srbije, rekao da će u Republici Srpskoj veoma dobro pročitati deklaraciju SDA, koja bi danas trebalo da bude usvojena na Kongresu stranke, a u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj te političke opcije SDA "Rrepublika BiH".

Poručio je da nikakve "Republike BiH" nema i da, što se tiče Srba, postoji samo Republika Srpska.

- Ukoliko je njima dozvoljeno da rade nešto tako, onda je sasvim normalno da mi smatramo da je nama dozvoljeno da se bavimo pitanjem samoopređeljenja do otcepljenja. Dakle, nemamo ni jedan razlog da budemo sa drugima koji nas ne žele i koji ne žele da prihvate te realnosti - kazao je Dodik, prenela je Srna.

 

 

Primetio je da SDA već dugo negira BiH i da bi Bošnjaci hteli "BiH po svome".

Ponovio je da je izvorište deklaracije SDA Islamska deklaracija Alije Izetbegovića, koja je jasno ukazala na koji način i šta treba da rade.

- Ovo je samo jedna faza onoga što oni krajnje žele da urade, ali nema BiH bez Republike Srpske. Niko valjda nije dovoljno lud, naivan i blesav da pomisli da bi neko samo ukinuo Republiku Srpsku. Oni je sigurno ne mogu ukinuti jer nemaju ni razloga, ni mogućnosti da to učine - naveo je srpski član Predsedništva BiH.

Istakao je da BiH održava međunarodni faktor, a razjedinjava ovo što radi SDA.

- Nama nije uopšte jednostavno da prihvatimo da se nalazimo u BiH, ali prihvatamo dejtonsku BiH. Oni očigledno nisu hteli ni da vide, ni da čuju, ni da održe Republiku Srpsku i to mi znamo - rekao je Dodik.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading