Dušku Kneževiću oduzeti pasoši: Milovom neprijatelju broj jedan sud u Londonu zabranio da napusti Veliku Britaniju

Autor: Tanjug

Svet

19.09.2019

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević dobrovoljno je jutros saslušan u londonskom sudu, gde su mu oduzeti crnogorski, britanski i kiparski pasoš, saznaje TVCG iz izvora bliskih istrazi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

Nakon što mu je određena kaucija od 70.000 funti, Kneževiću je uveden elektronski nadzor i zabranjeno mu je da se približava aerodromima, železničkim stanicama i lukama.

Njemu je zabranjeno i kretanje van kuće posle 23 sata, navodi RTCG.

Od Kneževića je zatraženo da do 17. oktobra, kada je zakazano naredno ročište, u pisanoj formi iznese sve argumente protiv svoje ekstradicije Crnoj Gori, kao i da predoči dokaze na koje ima nameru da se poziva.

 

 

Protiv Kneževića se vodi više istraga crnogorskog Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

On je hapšenje izbegao odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju.

Knežević, nekadašnji bliski saradnik predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, došao je u sukob sa crnogorskim vlastima pošto je neke od njenih najviših zvaničnika optužio za korupciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading