ŠOK! Otkrivena masovna grobnica u Zagrebu

Autor: Sputnik

Svet

21.09.2019

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz zagrebčki potok Kustošak probnim iskopavanjima pronađeni su posmrtni ostaci ljudskih tela, čime je potvrđeno postojanje masovne grobnice, a ekshumirani su posmrtni ostaci četiri osobe, koje su žrtve iz razdoblja nakon završetka Drugog svetskog rata, objavilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja, a prenosi portal "Indeks".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U ekshumaciji su prvi put, na osnovu potpisanog Sporazuma Ministarstva hrvatskih branitelja i Univerziteta u Zagrebu iz januara ove godine, učestvovali i studenti završnih godina studija antropologije i arheologije Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

U daljem postupanju sledi stručna antropološka obrada posmrtnih ostataka na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, kao i priprema za njihovo dostojno i trajno zbrinjavanje, odnosno sahranu.

Terenske aktivnosti na području Zagreba nastavak su istraživanja koje je Ministarstvo hrvatskih branitelja započelo tokom 2018. godine, pri čemu su tada ekshumirani posmrtni ostaci najmanje 427 osoba žrtava iz Drugog svetskog rata i iz posleratnog razdoblja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading