Duško Knežević otkrio istinu o otcepljenju Crne Gore: Milo NAMESTIO REFERENDUM, imam sve dokaze o tome!

Autor:

Svet

30.09.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milo Đukanović namestio je rezultate referenduma, na osnovu kojih se Crna Gora odvojila iz Srbije, to jest istupila iz državne zajednice SCG 2006. godine, tvrdi Duško Knežević, bivši najbliži saradnik crnogorskog šefa države.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

- Imam dosta i materijala i dokumentacije iz devedesetih i dvehiljaditih. Imam dokumentaciju u vezi sa referendumom. Ali ću to da radim u proceni sa svojim londonskim pravnim timom i sa ekspertima iz oblasti bezbednosti - rekao je Knežević za Sputnjik.

Kneževića, nekadašnjeg vlasnika Atlas banke i dugogodišnjeg najbližeg saradnika crnogorskog predsednika Đukanovića, Crna Gora goni zbog teških krivičnih dela, a on s vremena na vreme plasira snimke koji teško kompromituju režim u Podgorici.

S druge strane, izvori Srpskog telegrafa u Podgorici, među kojima su i neki Kneževićevi saradnici, kažu da je reč o čvrstim dokazima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

- Knežević je u to vreme bio izuzetno blizak sa Đukanovićem, sve zna šta se radilo iza kulisa, pa i dokaze da je referendum namešten - navode izvori Srpskog telegrafa.

Podsetimo, rezultati tog izjašnjavanja bili su krajnje neizvesni, ali su pristalice otcepljenja Crne Gore, navodno, odnele prevagu.

Komentarišući navode da je referendum o otcepljenju Crne Gore 2006. godine bio namešten, akademik Matija Bećković za naš list kratko i jasno kaže:

- To znaju i vrapci. Baš me zanima za koga je to novost.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Bećković: Baš me zanima za koga je to novost...

S druge strane, Dejan Mirović, rođeni Baranin i profesor međunarodnog javnog prava u Kosovskoj Mitrovici kome je zabranjen ulazak u Crnu Goru, za Srpski telegraf podseća da je Knežević i ranije puno toga otkrio, govoreći dosta kredibilno o Đukanovićevom uplitanju u srpske političke prilike, pa da će, ako biznismen ipak objavi dokumentaciju, to biti nezgodno i za Borisa Tadića.

- Ako se sećate, Tadić je prvi potrčao da čestita Crnoj Gori na uspehu na referendumu. Ako Knežević bude objavio dokumentaciju, to će biti vrlo interesantno. Međutim, problem preispitivanja odluke referenduma je u tome što je Crna Gora već članica UN - zaključuje Mirović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Astor

30.09.2019 17:20

Ma nebi to Milo nikada uradio... Ali nicija nije do zore sijala.

Razuman Srbin

30.09.2019 21:06

Hvala mu na tome. Da se Crna Gora nije odvojila, Srbija bi potonula u potpunu dubiozu. Kao sidro nas je vukla ka dnu.