(FOTO) Uvalila Tuđmanu VIBRATOR zato što je bio ratni profiter i izdajnik

Autor: Tanjug, Republika

Svet

29.10.2019

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iva Anzulović, koja je ostala upamćena po tome što je na zgradu hrvatske vlade bacila kofu fekalija, prekršajno je kažnjena zbog toga što je na spomenik, u ruke prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, stavila gumeni vibrator. Opštinski sud je Anzulovićevu kaznio sa 1.300 kuna.

Foto: facebook.com/Iva Anzulović
Iva Anzulović uvalila vibrator Tuđmanu

Spomenik Tuđmanu u Virovitici nalazi se ispred Gradske biblioteke, a razloge takvog postupka Anzulovićeva je, uz fotografije, objasnila na svom fejsbuk profilu, preneo je lokalni portal Virovitica. U obrazloženju presude stoji da je Iva svojim postupkom "vređala ili omalovažavala moralne osećaje građana".

Njen advokat je uputio odmah žalbu u kojoj se poziva na hrvatski Ustav u kojem piše da se svim građanima garantuje sloboda mišljenja i izražavanja misli.

 

 


Ivin advokat je istovremeno kao dokaz naveo presudu Suda za ljudska prava Saveta Evrope iz prošle godine kada je presuđeno da je Hrvatska povredila pravo izdavača nedeljnika Narodni list d.d. iz Zadra na slobodu izražavanja zajamčenu članom 10. Konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda.

 

 

Iva kaže da će njena odbrana neupitno dokazati da je Tuđman gušio svesno i ciljano slobodu novinarstva i da je bio ratni profiter i izdajnik hrvatskih vojnika kao vrhovni komandant tokom Domovinskog rata, da je odgovoran za brojne smrti civila i vojnika i bio saučesnik u ratnim zločinima.

- Moja odbrana su svi objavljeni tekstovi, reportaže, knjige koje svojim istraženim dokazima to što sam navela i dokazuju, a nisu ih pisali istoričari niti bilo ko drugi, već novinari, hrvatski novinari. I dan-danas živi i zdravi svedoci tih vremena - kaže Iva, preneo je, između ostalog, portal Index.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nebitno

29.10.2019 10:55

Svaka ti je na mestu