"BiH nema budućnost, ide u propast"

Autor: Tanjug

Svet

01.11.2019

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da BiH nema budućnost i da ide u propast, te da je nezabeleženo u svetu da jedna zemlja godinu dana nakon izbora nema formiranu vlast.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Milorad Dodik

Prema njegovim rečima, BiH ovakva kakva je, nije trebalo ni da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država - Republike Srpske, Herceg-Bosne i Bosne, bio uspešniji i imali bi daleko više napretka, prenosi Srpskainfo.

- Treba da se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u delu koji kontrolišu i to nazovu Bosnom - naglasio je Dodik u intervjuu za Srpski list, jedine srpske novine na ćiriličnom pismu u Australiji.

On je rekao da bi BiH imala buducnost samo kada bi se poštovao Dejtonski sporazum, kada bi se vratile otete nadležnosti entitetima, kada bi političko Sarajevo konačno shvatilo da BiH nije samo muslimanska, odnosno bošnjačka, te da tu žive i Srbi i Hrvati i ostali.

 

 

- Ne može Sarajevo nametati Banjaluci i Mostaru pravila ponašanja. Njihov prvenstveni cilj je uništenje Republike Srpske ili njeno pretvaranje u praznu ljušturu. To neće moći. Republika Srpska je svoju državnost unela u Dejtonski sporazum, ona je postojala pre dejtonske BiH. Republika Srpska je stvorena voljom srpskog naroda 9. januara 1992. godine i Dejtonski sporazum je priznao njeno postojanje - naglasio je Dodik.

On je rekao da je u sadašnjim okolnostima Republika Srpska samo na gubitku u svakom pogledu, jer je stopira nivo BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading