Linta: Izjava Penave izmišljotina i budalaština!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

14.11.2019

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjava gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da u Srbiji i dalje živi velikosrpska ideja koju, navodno zastupa i predsednik Aleksandar Vučić, je budalaština i izmišljotina, kaže predsednik Saveza Srba u regionu Miodrag Linta.

Foto: youtube.com/ Dobro jutro - Sarapa i Dea
Miodrag Linta

- Penava ponavlja po ko zna koji put besmislenu laž da je Srbija tobože vodila osvajački rat i da je navodno učinila velika zla. Na kraju, Penava iznosi apsurdni zahtev hrvatskih političara da Hrvatska od Srbije očekuje zdravo suočavanje, priznavanje i izvinjenje - naveo je Linta u pisanoj izjavi.

On je naveo da je jasno da ustaške snage u Hrvatskoj, čiji je, kaže, jedan od predvodnika Ivan Penava, polaze od starog gebelsovskog trika da sto puta ponovljena laž kod neupućenih postaje istina.


- Jedna od laži jeste da je Vukovar samo hrvatski grad. Istina je da je Vukovar i srpski grad, a ne samo hrvatski - naveo je Linta, koji je i predsednik skupštinskog Odbra za dijasporu i Srbe u regionu.

Linta je rekao da je važno stalno ponavljati da u Hrvatskoj više od 150 godina živi velikohrvatska ideja s ciljem da se stvori etnička čista "Velika Hrvatska", a jedan od njenih ključnih elemenata je, dodaje, da se Srbi prisile da izgube svoje ime, nacionalni identitet i postanu pravoslavni Hrvati.

- Za one Srbe koji nisi bili spremni da se odreknu svog imena i identiteta bila je previđena kama i nož. Velikohrvatsku ideju prema Srbima najbrutalnije i najsvirepije je sprovodio ustaški pokret u genocidnoj NDH po formuli "trećinu pobiti, trećinu protjerati a trećinu pokrstiti" - rekao je Linta.


On je naveo da je "ustaški režim Franje Tuđmana nastavio realizaciju velikohrvatske ideje planskim ubijanjem Srba i masovnim proterivanjem srpskog naroda sa svog vekovnog područja".

Srbija očekuje od Hrvatske da se suoči sa svojom prošlošću i da prizna i izvini se za počinjeni genocid nad srpskim narodom u NDH i za zločine i etničko čišćenje Srba u građanskom ratu u Hrvatskoj i BiH, naveo je Linta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading